14.3 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăInternaționalParlamentul de la Chișinău a aprobat Strategia de Securitate Națională a Republicii...

Parlamentul de la Chișinău a aprobat Strategia de Securitate Națională a Republicii Moldova. Vor fi adâncite parteneriatele cu UE, România, SUA și NATO

Noua Strategie de Securitate Națională a Republicii Moldova, elaborată sub mandatul președintei Maia Sandu, a fost aprobată de Parlamentul de la Chișinău.

Noul document arată că Republica Moldova va extinde parteneriatele sale strategice cu UE, România, SUA și NATO.

Strategia aprobată la Chișinău subliniază că războiul dus de Rusia pe teritoriul Ucrainei are implicații grave asupra securității naționale a Republicii Moldova, inclusiv în domeniile economic, financiar, energetic și al ordinii publice.

Șefa de stat a Republicii Moldova, Maia Sandu, a salutat aprobarea Strategiei de Securitate Națională, subliniind însă că Republica Moldova se confruntă cu două mari pericole.

„Strategia vine ca răspuns la schimbarea dramatică a situației de securitate în regiunea noastră. Documentul identifică principalele amenințări și oferă soluții pentru contracararea eficientă a acestora. Astăzi, avem două mari pericole la adresa securității naționale: politica agresivă dusă de Federația Rusă împotriva țării noastre și împotriva păcii, în general, și corupția înrădăcinată în Moldova”, a declarat Maia Sandu.

Aprobarea Strategiei de Securitate Națională intervine chiar în momentul în care Consiliul European a decis începerea negocierilor pentru primirea Republicii Moldova în UE.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Evenimente de Noaptea Muzeelor

Evenimentul Noaptea Muzeelor, aflat la a XX-a ediţie, se va desfăşura în România pe tot parcursul zilei de astăzi.La eveniment şi-au anunţat participarea muzee,...

Iuliana Beregoi, despre cum reușește să se împartă între viața profesională și cea personală: “Sincer…”

Iuliana Beregoi este recunoscută ca una dintre cele mai apreciate artiste, vloggerițe și actrițe din România și Republica Moldova. La doar 19 ani, tânăra...

A fost găsită fetița dispărută la Iași. Alazaroaie Riana Danielle a plecat de la școală, dar nu mai ajunsese acasă

ALAZAROAIE RIANA DANIELLE are 10 ani și fusese văzută ultima dată purtând uniforma școlară. La momentul dispariției, ea se afla pe raza municipiului Iași,...
Ultima oră
Pe aceeași temă