Parlamentul britanic va vota acordul Brexitului pe 12 martie

Parlamentarii britanici vor vota cu privire la acordul Brexitului al premierului Theresa May pe 12 martie, a anunţat Andrea Leadsom, liderul Camerei Comunelor, scrie Reuters.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 07.03.2019 - 17:09

Leadsom a precizat că, dacă acordul va fi respins din nou, ea va face un comunicat prin care va stabili programul pentru a duce la capăt promisiunea lui May de a acorda parlamentului un vot privind ieşirea din UE fără un acord sau amânarea Brexitului.
 
Parlamentarii au votat pe 15 ianuarie - 432 la 202 - împotriva acordului la care ajunsese premierul Theresa May cu UE în mare parte din cauza plasei de siguranţă prevăzută în document. Ea are ca scop evitarea unei graniţe stricte între Irlanda (UE) şi Irlanda de Nord (Marea Britanie) şi prevede că Marea Britanie va rămâne practic în uniunea vamală a UE pe o perioadă nedeterminată.
 
Discuţiile dintre britanici şi UE nu au adus progrese semnificative privind o posibilă modificare a acordului şi nu se întrevede o soluţie în viitorul apropiat, au declarat oficialii UE miercuri.
 
Marea Britanie doreşte asigurări că plasa de siguranţă nu va fi implementată pe termen nedefinit.
 
May a afirmat că va prezenta Parlamentului un acord modificat care va fi supus la vot. În cazul în care acesta va fi respins, premierul britanic le-a transmis parlamentarilor că vor putea vota apoi în favoarea sau împotriva ieşirii din UE fără un acord. Dacă se va vota împotriva ieşirii fără acord, atunci parlamentul va vota din nou cu privire la amânarea Brexitului, această variantă fiind şi pe placul Uniunii Europene.

Comentarii