17.4 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăInternaționalPapa Francisc începe vizita prin Africa

Papa Francisc începe vizita prin Africa

Protejarea mediului şi pericolele schimbărilor climatice se află în centrul agendei Papei Francisc care a publicat o enciclică pe această temă în 2015.

Suveranul pontif îşi va începe călătoria în Maputo, capitala Mozambicului, miercuri seara. Fosta colonie portugheză a fost lovită anul acesta de cicloanele Idai şi Kenneth.

Aproximativ 28% din populaţia ţării, cu aproape 30 de milioane de locuitori, este catolică.

Următoarea oprire va fi Madagascar care, la fel ca Mozambic, este una dintre cele mai sărace ţări din lume. Potrivit Băncii Mondiale, a patra insulă ca mărime din lume este lovită în medie de trei cicloane pe an.

Insula Mauritius, situată la est de Madagascar, în Oceanul Indian, este de asemenea afectată de cicloane şi de creşterea nivelului mării.

Această mică republică predominant hindusă (52%), dar care are şi importante minorităţi creştine (30% – în principal catolice) şi musulmane (18%), doreşte, prin vizita papei Francisc, să celebreze diversitatea sa culturală şi religioasă.

Cele mai citite

CFR Călători a primit, în acest an, cu 47% mai puţine fonduri faţă de necesarul prevăzut în buget

CFR Călători a primit, în acest an, cu 47% mai puţine fonduri faţă de necesarul prevăzut în buget, ceea ce duce la o neacoperire...

Biden îl primește pe Iohannis la Casa Albă. România urmează să cumpere din SUA avioane F-35 de 6,5 miliarde USD

Președintele României, Klaus Iohannis, va fi primit de președintele SUA, Joe Biden, la Casa Albă, în ziua de 7 mai 2024, într-un moment în...

Polonia verifică dacă judecătorul fugit în Belarus a spionat împotriva țării sale

Tomasz Szmydt, un judecător de la un Tribunal administrativ din Varşovia, a cerut luni azil în Belarus, spunând că a acţionat în semn de...
Ultima oră
Pe aceeași temă