30.8 C
București
miercuri, 12 iunie 2024
AcasăInternaționalPapa Francisc îi îndeamnă pe părinți să-și susțină copiii homosexuali

Papa Francisc îi îndeamnă pe părinți să-și susțină copiii homosexuali

Papa Francisc este cunoscut pentru ideile sale revoluționare care, nu de puține ori, au stârnit admirație dar și stupoare mai ales printre credincioșii conservatori. Iată că Suveranul Pontf nu se dezice și oferă un nou prilej de bârfă gurilor rele: el a transmis un mesaj familiilor care au copii homosexuali și le-a sugerat să-i sprijine pe aceștia, să nu-i condamne și să-i iubească necondiționat. 

Are idei revoluționare, libertine, este un Papă modern, mult mai modern și deschis la minte decât ar vrea unii. Și nu de puține ori a făcut afirmații sau a pledat pentru cauze considerate de unii controversate. 

Francisc nu se supune mereu regulilor stricte de la Vatican. De multe ori el a evadat din palat și a fost surprins hoinărind pe străzi. Ultima oară a fost văzut anul trecut, ieșind dintr-un magazin de muzică din Roma. Înaltul Pontif îl vizitase atunci chiar pe proprietarul magazinului care a rămas fără cuvinte după vizita neașteptată a Papei. 

În cadrul audienței săptămânale, Papa Francisc a vorbit despre dificultățile prin care trec familiile cu copii și situațiile grele pe care le traversează, uneori, oamenii atunci când își cresc și își educă progeniturile. Suveranul Pontif a declarat că părinții ar trebui să-și sprijine copiii, chiar dacă sunt homosexuali, și nu să-i condamne. Șeful bisericii catolice le-a transmis acestora să accepte situația și să nu se ascundă „în spatele unei atitudini de condamnare”. Recent, Papa Francisc a afirmat că persoanele homosexuale au dreptul de a fi acceptate de familiile lor ca și copii sau frați.

Pe de altă parte Papa a ținut să precizeze faptul că Biserica catolică nu poate accepta căsătoriile între persoanele de același sex. În schimb, e a dat asigurări că va sprijini legile care se pronunță în favoarea uniunilor civile. Acestea stipulează acordarea de drepturi comune partenerilor homosexuali în materie de pensii și îngrijirea sănătății precum și în ceea ce privește problemele de moștenire.

Înaltul Pontif a vorbit despre problemele pe care le întâmpină o familie în creșterea și educarea copiilor

Papa Francisc produce confuzie în rândul catolicilor conservatori

Anul trecut, biroul doctrinar al Vaticanului a emis un document în care spunea că preoții catolici nu pot binecuvânta uniunile între persoane de același sex. Această hotărâre a dezamăgit comunitatea LGBT, notează Reuters. Însă, trebuie precizat faptul că în unele țări, precum Statele Unite și Germania, preoții din anumite parohii au început să binecuvânteze uniunile între persoane de același sex în locul căsătoriei.

Conservatorii din cultul catolic – care numără 1,3 miliarde de membri – spun că Papa dă semnale mixte despre homosexualitate, derutându-i pe unii dintre credincioși.

Luna trecută, un departament al Vaticanului a prezentat scuze pentru că “a provocat durere întregii comunități LGBTQ”, după ce a eliminat de pe site-ul său un link către un grup catolic de susținere a drepturilor homosexualilor.Biserica predică faptul că homosexualii trebuie tratați cu respect și că, deși actele între persoane de același sex reprezintă un păcat, orientarea homosexuală, în sine, nu este un păcat, menționează Reuters.

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Un drum de 2 kilometri a fost inaugurat în nordul Capitalei

Un tronson de drum de 2 kilometri a fost inaugurat în nordul Bucureștiului, între localitatea Tunari și ansamblul Cosmopolis Plaza, urmând să permită conexiunea...

Un drum de 2 kilometri a fost inaugurat în nordul Capitalei

Un tronson de drum de 2 kilometri a fost inaugurat în nordul Bucureștiului, între localitatea Tunari și ansamblul Cosmopolis Plaza, urmând să permită conexiunea...

Marcel Ciolacu, despre acuzațiile de fraudă la vot lansate de Clotilde Armand și Radu Mihaiu: “Se plâng la televizor”

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a lansat o serie de critici la adresa primarilor sectoarelor 1 și 2 din București, Clotilde Armand și Radu Mihaiu....
Ultima oră
Pe aceeași temă