Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Papa Francisc i-a făcut o vizită neaşteptată predecesorului său Benedict

Papa Francisc i-a făcut o vizită neaşteptată predecesorului său, Benedict al XVI-lea, pentru a-i transmite "La mulţi ani!" şi ''cele mai bune urări de Paşte'', a anunţat luni Vaticanul, relatează dpa.

Share

Rl online 0 comentarii

16.04.2019 - 09:16

Vizita vine la câteva zile după ce Papa emerit Benedict a publicat, în mod neaşteptat, un document ce conţine reflecţiile sale despre abuzurile sexuale comise în rândul Bisericii Catolice, argumentând că la originea lor se află colapsul moral al societăţii şi denunţând totodată o justiţie părtinitoare faţă de preoţii pederaşti.

Benedict al XVI-lea a argumentat publicarea acestui text prin intenţia de a contribui la depăşirea "momentelor dificile" prin care trece Biserica Catolică, subliniind că a luat această decizie după reuniunea desfăşurată în februarie la Vatican, când papa Francisc i-a convocat pe preşedinţii conferinţelor episcopale din întreaga lume.

"În această după-amiază (luni), la începutul Săptămânii Mari, Papa Francisc a mers la Mănăstirea Mater Ecclesiae pentru a-i prezenta Papei emerit Benedict al XVI-lea cele mai bune urări de Paşte", a declarat purtătorul de cuvânt al Vaticanului Alessandro Gisotti într-un comunicat.

"Vizita i-a oferit de asemenea Papei Francisc ocazia de a-i transmite urări de 'La mulţi ani!', cu o afecţiune deosebită, Papei emerit care împlineşte mâine (marţi) 92 de ani", a adăugat el.

Papa emerit Benedict al XVI-lea, fostul cardinal Joseph Ratzinger, locuieşte într-o mănăstire din Vatican după ce a demisionat în urmă cu şase ani din fruntea Bisericii Catolice. El a fost primul papă în aproape 600 de ani care a luat această decizie.

Comentarii

loading...