7.4 C
București
marți, 27 februarie 2024
AcasăInternaționalPapa Francisc condamnă sinuciderea asistată

Papa Francisc condamnă sinuciderea asistată

Papa Francisc a condamnat sinuciderea asistată ca fiind o abatere inacceptabilă de la etica medicală, în vreme ce parlamentul Italiei a reluat discuțiile cu privire la o lege care să o reglementeze.

În audiența sa generală, Francisc a lăudat îngrijirea paliativă menită să ajute pacienții cu boli terminale să trăiască cât mai confortabil și uman posibil.

„Trebuie să însoțim oamenii către moarte, dar să nu provocăm moartea sau să facilităm sinuciderea asistată”, a spus el.

În 2019, Curtea Constituțională a Italiei a dezincriminat parțial sinuciderea asistată în anumite condiții. Instanța a mai spus că parlamentul ar trebui să adopte o lege care să o reglementeze.

Proiectul de lege ar permite pacienților cu boli terminale să se poată folosi de programul sinucidere asistată prin sistemul național de sănătate.

De asemenea, ar proteja medicii de orice procese legale împotriva lor.

Însă, partidele politice din Italia rămân profund divizate, centru-stânga sprijinindu-l în general, iar centru-dreapta opunându-se.

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite
00:00:46

Francezul Caudrelier a câștigat cursa de navigație în jurul lumii

Concurentul solo francez, Charles Caudrelier, a câștigat cursa de navigație în jurul lumii, Arkea Ultim Challenge, marți (27 februarie), potrivit Reuters.Caudrelier a trecut la...

Declarațiile lui Gică Hagi, înaintea meciului cu Universitatea Cluj

Gheorghe Hagi este încrezător că formaţia sa, Farul Constanța, are capacitatea de a câştiga în deplasare cu Universitatea Cluj, chiar dacă va fi o...

Actorul Florin Călinescu candidează la președenție

Florin Călinescu a anunțat, luni seara, că va candida, anul acesta, la prezidențiale. Anunțul vine la câteva zile după ce a anunțat că...
Ultima oră
Pe aceeași temă