Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto: Arhivă

Pandemia de coronavirus subminează democraţiile, avertizează șefi de Parlamente din UE

Pandemia de COVID-19 impune restricții care subminează democraţiile statelor occidentale, au avertizat preşedinţii de Parlamente din şapte ţări membre ale Uniunii Europene.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

08.04.2020 - 09:30

Actuala situație de criză "subminează soliditatea însăşi a democraţiilor noastre", avertizează mesajul semnat de preşedinţii Parlamentelor din Franţa, Spania, Grecia, Italia, Luxemburg, Portugalia şi Slovenia.

Drept răspuns, "suntem obligaţi să demonstrăm că Uniunea Europeană şi ansamblul statelor membre ale acesteia sunt hotărâte să furnizeze un răspuns concret şi rapid la aşteptările şi nevoile populaţiei", consideră liderii celor șapte Parlamente. Potrivit acestora, "gravitatea situaţiei implică, în spirit de solidaritate, o mobilizare fără precedent de resurse, în special în zona Euro".

Comentarii