20.3 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăInternaționalPaganini în interpretarea lui Alexandru Tomescu la TV

Paganini în interpretarea lui Alexandru Tomescu la TV

Pentru concertul din 19 mai, atunci când Alexandru Tomescu a poposit la Bucureşti în Turneul Stradivarius 2011, biletele se vânduseră cu aproape o lună înainte. Ba, pentru mulţii doritori să asculte acest concert, au fost puse scaune chiar şi pe scenă.

Atunci când a primit în folosinţă vioara Stradivarius Elder-Voicu, în 2007, Alexandru Tomescu făcea următoarea promisiune: „De-a lungul celor cinci ani în care am vioara în folosinţă, o voi duce în faţa cât mai multor români. Ei sunt proprietarii de drept ai acestui instrument, deoarece Stradivarius-ul face parte din patrimoniul naţional”.

În acest an, Turneul Stradivarius a ajuns la a patra ediţie, iar Tomescu a ales să cânte cea mai dificilă colecţie de lucrări muzicale scrise vreodată pentru vioară.

Sub titlul „Paganini – înger sau demon?“, Alexandru Tomescu a propus melomanilor din toată ţara acest set de lucrări rareori cântate în acelaşi concert. Cele 24 de capricii au fost însoţite de proiecţii video menite să completeze atmosfera şi care au încercat să redea bolile teribile ce l-au chinuit pe compozitor.

Acest concert a putut fi ascultat anul acesta în 14 oraşe din toată ţară.

Duminică, 5 iunie, la ora 19.00, va avea loc la Bucureşti, tot la Sala Radio o reluare extraordinară a acestui concert. În aceeaşi zi, TVR Cultural va difuza o înregistrare a concertului din 19 mai.

Spectacolul „Paganini – înger sau demon” poate fi văzut pe 5 iunie, începând cu ora 19.20. Concertul va fi precedat de un „Making of” al Turneului Stradivarius, difuzat începând cu ora 18.50.

 

 

Cele mai citite

ONU cere anchetă independentă, după descoperirea unor gropi comune în Gaza

Consiliul de Securitate al Organizației Națiunilor Unite (ONU) a cerut vineri o anchetă "independentă" şi "imediată" după descoperirea în jurul spitalelor din Gaza a...

Rușii presează și avansează în regiunea Harkov din Ucraina

Forţele ruse au început o operaţiune ofensivă de-a lungul graniţei ruso-ucrainene din nordul regiunii Harkov şi au obţinut câştiguri tactice semnificative, conform antena3.ro. Lupte grele...

Prefect Prahova: Zona din jurul craterului de la Slănic dă semne de stabilizare

La fața locului încă se efectuează măsurători și expertize, iar din primele concluzii zona dă semne de stabilizare, afirmă prefectul județului Prahova, Emil Drăgănescu,...
Ultima oră
Pe aceeași temă