25.2 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăInternaționalOscaruri 2016: Şapte mari actori care au refuzat roluri bune

Oscaruri 2016: Şapte mari actori care au refuzat roluri bune

Jack Nicholson – “Michael Corleone” (The Godfather) 

Interpretul lui Michael Corleone din filmul „The Godfather” (1972) a fost mult timp o necunoscută. Decizia lui Coppola de a oferi rolul unui actor practic necunoscut, Al Pacino, a stârnit opoziția producătorilor. Al apăruse până în acel moment în două filme și jucase un singur rol principal, în „The Panic in Needle Park“ (1971).

Producătorii au făcut presiuni, mai multor actori cunoscuți li s-a oferit rolul – Warren Beatty, Robert Redford, Ryan O’Neal și Dustin Hoffman – dar ei au declinat politicos. Chiar și James Caan, care juca rolul fratelui mai mare al lui Michael, Santino, a dat probe. Cel mai interesant caz a fost însă cel al lui Jack Nicholson, care explodase deja în „Easy Rider“. „Știam că Nașul urma să fie un film mare, dar la momentul acela eram de părere că indienii trebuie să joace roluri de indieni, la fel și italienii“, și-a motivat Nicholson refuzul. Și-l imaginează totuși cineva pe Jack jucând rolul lui Michael?

Al Pacino – “Edward Lewis” (Pretty Woman)

Peste ani, Al Pacino a ratat șansa de a juca într-un film ­care urma să devină una dintre cele mai frumoase povești de dragoste din toate timpurile. I s-a oferit rolul milionarului Edward Lewis din „Pretty ­Woman“, care le fusese propus, pe rând, și lui Christopher ­Reeve, Daniel Day-Lewis și Denzel Washington. Al chiar a participat la o sesiune de citire a ­textului, după care a refuzat, rolul fiindu-i atribuit în final lui Richard Gere. Nici Julia ­Roberts n-a fost prima opțiune pentru rolul principal feminin. Din varii motive, Karen Allen, Molly Ringwald, Winona Ryder, Jennifer Connely, Meg Ryan, Mary Steenburgen, ­Diane Lane, Michelle Pfeiffer, Daryl Hannah, Valeria Golino, Jennifer Jason Leigh au refuzat sau au fost respinse, până când Julia a devenit „Frumușica“.

Jim Carrey – “Edward Scissorhands”

Carrey a fost prima alegere pentru rolul principal din „Edward Scissorhands“ (1990). Cum Jim, în acea perioadă, excela în rolurile comice, dar nu avea experiență în cele dramatice, producătorii și-au îndreptat atenția spre Tom Cruise și Robert Downey Jr., până când au făcut alegerea înțeleaptă: Johnny Depp.

Sandra Bullock – “Maggie Fitzgerald” (Million Dollar Baby)­

Sandra fusese inițial distribuită în rolul fetei care boxează în „Million Dollar Baby“, dar întârzierile în începerea filmărilor au făcut-o să renunțe, ­pentru rolul din „Miss Congeniality 2“. Înlocuitoarea ei, Hilary Swank, a obținut al doilea său premiu Oscar pentru acest rol.

Harrison Ford – “Oskar Schindler” (Lista lui Schindler)

Lui Harrison Ford i s-a oferit rolul lui Oskar Schindler din „Lista lui Schindler“, dar a refuzat, motivând că spectatorii ar fi fost „orbiți“ de strălucirea sa ca star și n-ar mai fi văzut importanța filmului. De numele lui Ford se leagă și alte două povești legate de casting. Inițial, George Lucas nu a vrut să-l distribuie în rolul lui Han Solo din „Star Wars“, pentru că îi displăcea ideea de a folosi un actor care mai apăruse într-o peliculă de-a sa, ori Harrison jucase în „American Graffiti“ (1973). Îl prefera pe Christopher Walken. De asemenea, Ford ar fi putut să nu joace un alt rol legendar al carierei sale, Indiana Jones, primul ales fiind Tom Selleck.

Tom Hanks – “Jerry Maguire”

Regizorul Cameron Crowe a scris rolul din „Jerry Maguire“ cu gândul la Tom Hanks. Cum acesta era ocupat cu regia unei alte pelicule, a fost nevoit să refuze oferta, însă a fost de acord cu alegerea lui Tom Cruise ca înlocuitor al său. Nimeni nu a regretat. „Nu cred că există o persoană care să se uite la acel film și să spună că nu a ieșit perfect“, a declarat Hanks după aceea.  

John Cusack – “Walter White” (Breaking Bad)

Cu greu îți poți imagina un alt actor în rolul lui Walter White din „Breaking Bad“ în afara lui Bryan Cranston, dar, înaintea lui, directorii de casting le-au trimis scenariul atât lui John Cusack, cât și lui Matthew Broderick, cu mesajul: „Dacă îți place, e al tău“. Ambii au refuzat și Cranston, care tocmai dăduse o probă pentru un rol într-o piesă de teatru în fața acelorași directori de casting, a fost ales.  

Articolele autorului pot fi citite pe adriangeorgescu.ro

Cele mai citite

O companie a ajuns să valoreze 2.000 de miliarde de dolari

CEO-ul companiei Nvidia dezvăluie cum a ajuns firma lui să valoreze 2.000 de miliarde de dolari, arată un articol publicat pe site-ul termene.ro. Interviul cu...

Doi turiști din Australia și unul din SUA au fost găsiți în Mexic, împușcați în cap

Trupurile neînsuflețite a trei turiști, doi din Australia și unul din SUA, au fost găsite în Mexic, fiecare dintre ei având câte un glonț...

O companie a ajuns să valoreze 2.000 de miliarde de dolari

CEO-ul companiei Nvidia dezvăluie cum a ajuns firma lui să valoreze 2.000 de miliarde de dolari, arată un articol publicat pe site-ul termene.ro. Interviul cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă