19 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăInternaționalONU: Noiembrie, luna cu cele mai puţine decese în rândul civililor irakieni

ONU: Noiembrie, luna cu cele mai puţine decese în rândul civililor irakieni

Misiunea de asistenţă a Naţiunilor Unite în Irak (Unami) a anunţat că 41 de civili au fost ucişi şi 73 răniţi în “acte teroriste, violenţe şi conflict armat” în Irak în luna noiembrie 2018.

Cel mai mare număr de victime a fost înregistrat la Bagdad (23 de morţi), apoi în provinciile Ninive (8 morţi) şi Al-Anbar (4 morţi).

Acesta este recordul cel mai puţin sângeros după noiembrie 2012.

“Nu este vorba doar de cifre, ci de fiinţe umane şi familii. Dar aceste cifre, deşi triste, reflectă o tendinţă descendentă a nivelului de violenţe, pe măsură ce ţara îşi revine din războiul împotriva terorismului şi face progrese către un viitor stabil şi înfloritor”, a declarat Jan Kubis, reprezentantul special al Naţiunilor Unite în Irak.

Autorităţile irakiene au proclamat în decembrie 2017 că au învins organizaţia Stat Islamic (SI), izgonind-o din toate centrele urbane din Irak.

Cu toate acestea, gruparea ultraradicală dispune în continuare de celule clandestine, în special în zonele montane sau de deşert şi de-a lungul graniţei cu Siria, la vest de Mosul. Ea a revendicat mai multe atentate letale în Irak.

Cele mai citite

VIDEO. Adina Buzatu ne face ținuta pentru masa de Paște: “Nu arată bine să ai decolteul până la buric!”

Adina Buzatu, stilistă română specializată în vestimentația masculină și nu numai, a vorbit despre ținuta pe care trebuie să o abordăm pentru masa de...

VIDEO. Protestele studențești de susținere a Palestinei se intensifică în universități mari din întreaga lume

Mişcarea studenţească împotriva ofensivei israeliene în Fâşia Gaza continuă în întreaga lume: pornind de la campusurile americane şi fiind uneori ţintă a represiunii poliţieneşti, a...

Rusia – Ucraina, ziua 780: Moscova susține că armata Kievului a atacat Crimeea cu rachete cu rază lungă de acțiune

Sistemele de apărare antiaeriană ruse au distrus patru rachete ATACMS cu rază lungă de acţiune, furnizate de SUA Kievului şi care au fost lansate...
Ultima oră
Pe aceeași temă