21.5 C
București
luni, 26 septembrie 2022
AcasăInternaționalONU face apel către protestatarii și forțele speciale din Kazahstan să rămână...

ONU face apel către protestatarii și forțele speciale din Kazahstan să rămână „calmi”

Organizația Națiunilor Unite (ONU) a cerut atât protestatarilor, cât și trupelor implicate în violența din Kazahstan „să-și exercite reținerea” și să rămână calmi.

ONU face apel la calmitate în contextul violențelor din Kazahstan

După ce noi confruntări au izbucnit joi, ONU a făcut apel către oameni să „se abțină de la violență”.Adresându-se reporterilor la New York, purtătorul de cuvânt al Națiunilor Unite, Stephane Dujarric, a adăugat:

„Ceea ce este clar este că toate demonstrațiile trebuie să fie pașnice. Oamenii au dreptul să-și exprime nemulțumirile. Trebuie să se facă în mod pașnic, iar forțele de securitate trebuie să protejeze acest drept. și arată și acționează cu reținere”.

Rusia a trimis peste noapte parașutiști pentru a înfrânge o revoltă la nivel național în cadrul unuia dintre cei mai apropiați foști aliați sovietici ai Moscovei. Poliția din orașul principal Almatî a declarat că a ucis zeci de protestatari. Autoritățile au declarat că cel puțin 18 membri ai forțelor de securitate au murit, inclusiv doi găsiți decapitați. Peste 2.000 de persoane au fost arestate.

Trupe de parașutiști au fost deja trimise de Rusia în Kazahstan ca parte a unei forțe de menținere a păcii. Acestea au venit ca răspuns la apelul președintelui kazah de a primi ajutor în contextul protestelor și a tulburărilor care au loc de 4 zile în cel mai important oraș din țară.

Citiți România Liberă și pe Google News!

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite
00:01:25

O misiune de căutare ucraineană investighează ruinele din Izium

O misiune de căutare ucraineană luni (26 septembrie) a analizat molozul clădirilor distruse de pe un vârf de deal, care a servit cândva ca...

Președinții PSD și PNL, Ciolacu și Ciucă, fac împreună o vizită în Japonia

Doi oficiali români de rang înalt, Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, fac, împreună, o vizită în Japonia. Marcel Ciolacu este președinte PSD și al Camerei...
00:01:04

VIDEO: Proteste în Germania – Cer deschiderea gazoductului Nord Stream 2

Câteva sute de germani au protestat duminică în orașul Lubmin, situat în estul Germaniei, pe malul mării, cerând punerea în funcțiune a proiectului de...
Ultima oră
Pe aceeași temă