Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

ONU cere o anchetă independentă în cazul asasinării jurnalistului Jamal Khashoggi

Organizaţia Naţiunilor Unite a făcut apel marţi la desfăşurarea unei anchete independente şi imparţiale în cazul asasinării jurnalistului Jamal Khashoggi, care a dispărut la 2 octombrie după ce a intrat în consulatul saudit de la Istanbul, relatează site-ul agenţiei Anadolu.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 31.10.2018 - 09:13

Comisarul ONU pentru Drepturile Omului, Michelle Bachelet, a declarat că experţii internaţionali trebuie să se implice în investigarea asasinării lui Khashoggi şi a cerut autorităţilor saudite să dezvăluie toate detaliile.

"Ca o investigaţie să fie desfăşurată în mod independent de orice interes politic, implicarea experţilor internaţional, care să aibă acces deplin la dovezi şi martori, trebuie luată în considerare", a declarat aceasta.

"Examinarea medico-legală, inclusiv o autopsie a cadavrului victimei, reprezintă un element crucial în orice investigare a unei crime şi fac apel autorităţilor saudite să dezvăluie locaţia trupului acestuia fără nicio amânare sau eschivare", a adăugat Bachelet.

Comisarul ONU a afirmat că este mulţumită de eforturile comune depuse de Arabia Saudită şi Turcia în anchetarea cazului.

"Salut paşii făcuţi de autorităţile turce şi saudite în investigarea şi tragerea la răspundere a celor suspectaţi de uciderea domnului Khashoggi", a mai declarat Bachelet.

Jurnalistul Jamal Khashoggi, editorialist al cotidianului The Washington Post şi un critic acerb al prinţului moştenitor al Arabiei Saudite, Mohammed bin Salman, a dispărut în urmă cu trei săptămâni după ce a intrat în Consulatul saudit de la Istanbul pentru a obţine documente necesare căsătoriei sale.

Comentarii

loading...