10.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăInternaționalONU cere o anchetă independentă în cazul asasinării jurnalistului Jamal Khashoggi

ONU cere o anchetă independentă în cazul asasinării jurnalistului Jamal Khashoggi

Comisarul ONU pentru Drepturile Omului, Michelle Bachelet, a declarat că experţii internaţionali trebuie să se implice în investigarea asasinării lui Khashoggi şi a cerut autorităţilor saudite să dezvăluie toate detaliile.

“Ca o investigaţie să fie desfăşurată în mod independent de orice interes politic, implicarea experţilor internaţional, care să aibă acces deplin la dovezi şi martori, trebuie luată în considerare”, a declarat aceasta.

“Examinarea medico-legală, inclusiv o autopsie a cadavrului victimei, reprezintă un element crucial în orice investigare a unei crime şi fac apel autorităţilor saudite să dezvăluie locaţia trupului acestuia fără nicio amânare sau eschivare”, a adăugat Bachelet.

Comisarul ONU a afirmat că este mulţumită de eforturile comune depuse de Arabia Saudită şi Turcia în anchetarea cazului.

“Salut paşii făcuţi de autorităţile turce şi saudite în investigarea şi tragerea la răspundere a celor suspectaţi de uciderea domnului Khashoggi”, a mai declarat Bachelet.

Jurnalistul Jamal Khashoggi, editorialist al cotidianului The Washington Post şi un critic acerb al prinţului moştenitor al Arabiei Saudite, Mohammed bin Salman, a dispărut în urmă cu trei săptămâni după ce a intrat în Consulatul saudit de la Istanbul pentru a obţine documente necesare căsătoriei sale.

Cele mai citite

Scandalul Clotilde Armand: Cum încalcă legea pentru a-și majora veniturile

În 2022, Clotilde Armand a primit lunar, pe lângă salariul său de aproximativ 4.000 de lei, un bonus, și acum este obligată să ofere...

Cursa pentru București. Gabriela Firea: „Am încredere în şansele mele, pentru că Bucureştiul arată mult mai rău decât acum patru ani”

Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că are încredere în şansele sale la alegeri, deoarece, după propriile spuse, Bucureştiul arată „mult...

Premieră mondială! Taxa pe care trebuie să o plătești dacă vrei să vizitezi Veneția

Veneția, una dintre cele mai frumoase și vizitate destinații din lume, se confruntă de mult timp cu provocări legate de turismul de masă, iar...
Ultima oră
Pe aceeași temă