Omul care a fost martor la uciderea lui Ashli Babbitt povestește tragedia

Un bărbat într-un videoclip difuzat pe larg despre împușcarea veteranului forțelor aeriene americane Ashli Babbitt în Capitol, Thomas Baranyi, în vârstă de 28 de ani, a făcut o relatare a celor întâmplate.

Share

Adriana Constantinescu 0 comentarii

Actualizat: 09.01.2021 - 15:49

 

 

Un reporter de la filiala CBS WKRG l-a intervievat după ce a luat cu asalt Capitoliul împreună cu protestatarii și Ashli ​​Babbitt, femeia care a fost împușcată și ucisă de forțele armate ale Capitolului nu este clar dacă a fost un ofițer de poliție sau un agent Secret Service. Din filmare se vede că un bărbat de culoare în costum a tras focul de armă care a ucis-o pe protestatara în vârstă de 35 de ani.
 
Reporterul l-a întrebat de ce are sânge pe mână.
 
„Am intrat în camere în interior și a fost o domnișoară care s-a repezit la ferestre”, a răspuns Baranyi. „O serie de polițiști și serviciile secrete spuneau„ întoarce-te, coboară, dă-te din drum ”. Ea nu a dat atenție apelului.”
 
El a spus că a încercat să o tragă înapoi când a fost împușcată fatal.
 
„Și când ne-am repezit să apucăm oamenii și să-i tragem înapoi, ei au împușcat-o în gât, iar ea a căzut pe mine și a început să spună că este bine. E cool. Și apoi a început să se miște ciudat și sângele i-a ieșit din gură, gât și nas ”, a spus Baranyi.
 
NJ Advance Media a confirmat identitatea lui Baranyi cu trei femei care au slujit cu el în Corpul Păcii din Albania încă de anul trecut. Outletul a confirmat, de asemenea, cu tatăl lui Baranyi că videoclipul difuzat pe scară largă era al fiului său.
 
Reporterul l-a întrebat dacă are nevoie de prim ajutor, el a refuzat.
 
„Nu sunt rănit. Puteam fi eu, dar ea a intrat prima. A fost una dintre noi. ”
 
Un emoționat Baranyi a cerut reporterului să facă cunoscută această tragedie. 
 
„Asigurați-vă că oamenii știu, pentru că acest lucru nu poate să mai existe. Este gresit. Nu reprezintă pe nimeni. Nici republicani, democrați, independenți, pe nimeni. Și acum vor ucide oameni ”, a răspuns Baranyi.
 
Când a fost întrebat la cine se referă, Baranyi a răspuns: „Poliției, congresmanilor și femeilor, nu le pasă. Adică, ei cred că suntem o glumă. Cecurile de 2.000 de dolari erau o glumă pentru ei. Știți, există oameni care ne filmează, râzând de noi în timp ce mergeam pe stradă înspre Departamentul Justiției. Exista un bărbat pe fereastră care râdea de noi, care ne filma. Și până aici a fost o glumă pentru ei până când am intrat înăuntru și apoi dintr-o dată au scos armele. Ce vreau să spun, este că s-a ajuns la un moment, în care așa ceva nu poate fi permis să existe. Trebuie să facem ceva, oamenii trebuie să facă ceva, pentru că ai putea fi tu sau copiii tăi. ”


Bellingcat, care este un grup internațional de anchetatori și jurnaliști de investigații open source dar și de socializare, a prezentat filmări din patru unghiuri cu uciderea lui Babbit în care se poate observa și tânărul de 28 de ani, Thomas Baranyi (șapcă pe cap și knitwear albastru) imediat lângă Babbit.

Bellingcat a devenit cunoscut pentru relatarea despre anchetele drogurilor cu mexicani, ale crimelor împotriva umanității, dar și a conflictelor la nivel mondial. Aceștia au personal și colaboratori în peste 20 de țări din întreaga lume, vezi aici.

 

Bellingcat
@bellingcat

8 ianuarie
Babbitt a încercat să urce printr-o fereastră spartă de pe ușă. Pe de altă parte, un ofițer de poliție, de culoare, din Capitol și-a îndreptat pistolul asupra ei și a tras cu o singură lovitură.

Filmarea a fost surprinsă în cel puțin 4 videoclipuri.

 

 

Citește totul despre:

#Ashli Babbitt #Capitoliiu

Comentarii