Foto: Inquam Photos

OMS cere țărilor europene să deschidă școlile în condiții de siguranță

Biroul regional pentru Europa al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) cere statelor europene să ia măsuri pentru deschiderea în siguranță a școlilor, dacă acest lucru se face în timp de pandemie.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 31.08.2020 - 19:17

Pandemia de coronavirus a creat cea mai mare perturbare a sistemelor școlare din istorie, afectând aproape 1,6 miliarde de elevi din peste 190 de ţări ale lumii, relevă un comunicat comun semnat de Hans Kluge, şeful agenţiei OMS pentru Europa, și de Roberto Speranza, ministrul italian al Sănătății.

Comunicatul a fost difuzat după o conferință online organizată, în parteneriat, de cei doi oficiali, conferință la care au participat reprezentanți din 53 de țări europene.

Biroul OMS din Europa consideră că "prioritatea reală pentru săptămânile următoare" o reprezintă siguranța sanitară în școli, în condițiile în care unele țări - inclusiv România - vor redeschide școlile pe parcursul lunii septembrie 2020.

"Dreptul la sănătate şi dreptul la educaţie trebuie să fie asigurate mână în mână", a precizat ministrul italian al Sănătăţii.

Comentarii