12 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăInternaționalOMS cere țărilor europene să deschidă școlile în condiții de siguranță

OMS cere țărilor europene să deschidă școlile în condiții de siguranță

Pandemia de coronavirus a creat cea mai mare perturbare a sistemelor școlare din istorie, afectând aproape 1,6 miliarde de elevi din peste 190 de ţări ale lumii, relevă un comunicat comun semnat de Hans Kluge, şeful agenţiei OMS pentru Europa, și de Roberto Speranza, ministrul italian al Sănătății.

Comunicatul a fost difuzat după o conferință online organizată, în parteneriat, de cei doi oficiali, conferință la care au participat reprezentanți din 53 de țări europene.

Biroul OMS din Europa consideră că “prioritatea reală pentru săptămânile următoare” o reprezintă siguranța sanitară în școli, în condițiile în care unele țări – inclusiv România – vor redeschide școlile pe parcursul lunii septembrie 2020.

“Dreptul la sănătate şi dreptul la educaţie trebuie să fie asigurate mână în mână”, a precizat ministrul italian al Sănătăţii.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

NATO a exersat trimiterea rapidă a trupelor în România

Conducerea NATO a verificat capacitatea de a-și trimite rapid trupele în România, prin Slovenia și Ungaria, în cadrul unui exercițiu care s-a numit Eagle...

FINS: numărul tinerilor participanți la IUF, interesați de finanțarea studiilor, a crescut anul acesta cu 30%

FINS a înregistrat anul acesta o creștere de 30% în rândul tinerilor interesați de finanțare pentru studiile în străinătate, în cadrul participării la IUF...

România are un stand la expoziția economică din Kazahstan

România are, în premieră, un stand la expoziția economică din Kazahstan, anunță Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului din România. "România, promovată în premieră la Almaty,...
Ultima oră
Pe aceeași temă