FOTO: Her Parool

Olanda trece la restricții în zonele cu creștere alarmantă a numărului de infectări

Autoritățile olandeze au introdus obligativitatea purtării măștii de protecție a nasului și a gurii în zonele Amsterdam, Rotterdam și Haga, unde s-au înregistrat în ultimele zile mii de noi infectări cu Covid-19.

Share

Petronel Tudor 0 comentarii

Actualizat: 30.09.2020 - 09:38

Barurile și restaurantele din aceste zone vor funcționa doar până la ora 22.00, proprietarii de magazine sunt obligați să refuze accesul în interior a persoanelor care nu poartă mască de protecție iar deplasările între orașele Amsterdam, Rotterdam și Haga nu sunt recomandate și trebuie limitate doar la situațiile urgente.

„Aceste măsuri vor avea consecinţe economice negative dar permiterea propagării virusului ar avea consecinţe şi mai grave, inclusiv pentru economie.”, a anunțat premierul olandez Mark Rutte.

Începând din această săptămână, pentru o perioadă de cel puțin trei săptămâni, la competițiile sportive cum sunt și campionatele de fotbal redevine interzisă participarea spectatorilor. De asemenea, reuniunile de la domiciliu vor fi limitate la maxim 3 invitați.

Până miercuri în Olanda se înregistraseră 122.620 persoane infectate cu Covid-19 iar dintre acestea 6.443 și-au pierdut viața.

Comentarii