10.4 C
București
miercuri, 28 februarie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaOlaf Scholz: Este responsabilitatea noastră să prevenim războiul

Olaf Scholz: Este responsabilitatea noastră să prevenim războiul

Olaf Scholz, cancelarul Germaniei, aflat în vizite diplomatice în Ucraina și Rusia, spune că este și responsabilitatea lui, dar și a liderilor europeni să prevină războiul.

Cancelarul german Olaf Scholz a salutat marți (15 februarie) retragerea unor trupe rusești din apropierea Ucrainei, adăugând că opțiunile diplomatice pentru a evita războiul nu au fost epuizate.

„Ca șefi de stat și de guvern, este responsabilitatea și treaba noastră să prevenim o escaladare militară în Europa”, a declarat Scholz la o conferință de presă cu președintele rus Vladimir Putin la Moscova, adăugând că „posibilitățile diplomatice sunt departe de a fi epuizate”, relatează Reuters.

„Cred că este corect că NATO și Uniunea Europeană au răspuns la scrisorile Rusiei și este un semn bun că, deși Rusia nu este de acord cu răspunsul, spune că acesta conține câteva elemente bune”,  a mai adăugat Scholz.

Olaf Scholz crede că responsabilitatea de a opri războiul aparține și Germaniei, iar Putin vrea ca prioritate cooperarea energetică ruso-germană

Cooperarea energetică ruso-germană este o prioritate pentru Moscova. Berlinul este unul dintre principalii săi parteneri, a declarat președintele rus Vladimir Putin cancelarului german Olaf Scholz înaintea discuțiilor de la Moscova.

Putin a spus că exportatorul de gaze, Rusia este un furnizor de energie de încredere.

Președintele rus a adăugat că „desigur, o parte considerabilă a discuțiilor noastre de astăzi va fi dedicată discuției despre situația din Europa privind securitatea și polemica fierbinte în jurul situației din Ucraina”.

Cei doi lideri au susținut apoi o conferință de presă, în care cancelarul german Olaf Scholz a salutat retragerea unor trupe rusești din apropierea Ucrainei, adăugând că opțiunile diplomatice pentru evitarea războiului nu au fost epuizate.Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

România educată este prost evaluată. Ce presupune schimbarea

În urma analizei rezultatelor simulării Evaluării Naţionale şi a feedback-ului din comunitatea educaţională, Federaţia Coaliţia pentru Educaţie a solicitat, într-o declarație de presă,...

România educată este prost evaluată. Ce presupune schimbarea

În urma analizei rezultatelor simulării Evaluării Naţionale şi a feedback-ului din comunitatea educaţională, Federaţia Coaliţia pentru Educaţie a solicitat, într-o declarație de presă,...

România, lovită de o criză puternică pe piața muncii

România, ca multe alte țări din Europa, se confruntă cu probleme majore de ordin demografic. Populația îmbătrânește, iar tinerii aleg să plece peste...
Ultima oră
Pe aceeași temă