16.4 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăInternaționalO reţea internaţională de terorişti a fost implicată în atacurile din Sri...

O reţea internaţională de terorişti a fost implicată în atacurile din Sri Lanka

„Nu credem că aceste atacuri au fost coordonate de o grupare compusă doar din persoane din această ţară. A existat o reţea internaţională fără de care aceste atacuri nu ar fi avut succes”, a declarat Sanaratne.

De asemenea, preşedintele Maithripala Sirisena va cere ajutor străin pentru a urmări această pistă.

„Informaţiile serviciilor secrete indică faptul că organizaţii teroriste străine se află în spatele acestor terorişti locali. Astfel, preşedintele va cere ajutorul ţărilor străine”, se arată într-un comunicat.

De asemenea, preşedintele va declara stare de urgenţă care va intra în vigoare la miezul nopţii de luni spre marţi. Această măsură, care va oferi noi puteri poliţiei pentru a reţine şi interoga persoane fără mandate, a fost implementată şi în timpul războiului civil care s-a încheiat în 2009.

Sanaratne a informat mai devreme luni că autorităţile din Sri Lanka au fost avertizate cu două săptămâni înainte de atacurile de duminică şi erau la curent cu numele suspecţilor.

„Pe 4 aprilie, cu 14 zile înainte ca aceste incidente să aibă loc, am fost informaţi cu privire la ele. Pe 9 aprilie, şeful serviciilor secrete a redactat o scrisoare iar în această scrisoare apar numele mai multor membri ai organizaţiei teroriste. Prim-ministrul Ranil Wickremesinghe nu a fost informat de aceste scrisori şi informări”, a declarat ea.

Premierul Wickremesinghe a recunoscut anterior că serviciile secrete erau la curent cu informaţii privind un posibil atac asupra bisericilor, însă el a afirmat că miniştrii nu cunoşteau aceste detalii şi că guvernul ar trebui să investigheze „de ce nu au fost luate măsurile de precauţie necesare”.

Cele mai citite

Ziua mondială a libertății presei – 3 mai

În 2024, Ziua mondială a libertăţii presei este dedicată importanţei jurnalismului şi libertăţii de exprimare în contextul actualei crize de mediu la nivel mondial,...

Tragedie în Hunedoara! Un bărbat a murit după ce a fost împușcat accidental la o partidă de vânătoare

Un bărbat de 44 de ani a decedat după ce a fost împuşcat accidental în zona pieptului, în timpul unei partide de vânătoare desfăşurată...

Directorul general Dorin Tudora a mărit salariile doar angajaților PNL

În ultima ședință a Consiliului de Administrație de la Conpet SA Ploiești, de la sfârșitul lunii aprilie 2024, directorul general Dorin Tudora, impus...
Ultima oră
Pe aceeași temă