34.8 C
București
duminică, 21 iulie 2024
AcasăInternaționalO poveste după un caz real

O poveste după un caz real

Prezentat la Cannes în cadrul chenzenei realizatorilor, dar şi la prestigiosul festival Sundance, filmul a apărut pe marile ecrane în 2010, aproape simultan cu „A Single Man”, care avea un punct de pornire relativ similar: viaţa minorităţii gay. La noi a ieşit direct pe DVD. Pelicula de faţă o abordează cu mai mult umor, uneori cam gros, dar în vacanţă merge. Jim Carrey este Steven, 
iniţial copil adoptat, habotnic, ulterior poliţist, un tată de familie ideal (de remarcat scena cu seara de Crăciun şi de analizat, atent cu nevasta şi copilul) 
care la un moment dat îşi descoperă valenţele homo, ceea ce îi dă mână 
liberă regizorului pentru scene sexy, extrem de îndrăzneţe. Partenerul principal pentru care e în stare să facă aproape orice şi pe care îl întâlneşte în închisoare este Phillip Morris (scris cu un „l” în plus faţă de celebrele ţigări) şi interpretat de Ewan McGregor, care pare uşor stânjenit de rol. În schimb Jim Carrey este în elementul lui: un escroc absolut care se dă drept avocat deşi nu e, se îmbogăţeşte din te miri ce, face fraude fiscale dintre cele mai ingenioase şi reuşeşte să îi înşele pe cei de la asigurări, înscenându-şi accidente abracadabrante. Şi ca să fie totul complet, pe genericul final aflăm că povestea a fost inspirată de un caz real, ceea ce sigur că stârneşte curiozitatea unei revizionări.

 

TE IUBESC 
PHILLIP MORRIS
SUA, 2009, 1h 34min.
I LOVE YOU PHILLIP MORRIS.
Regia: Glen Ficarra. Cu: Jim Carrey, Ewan McGregor, Leslie Mann, Rodrigo Santoro, Ted Alderman. Preţ: 49,90 lei. Distribuit de PRO VIDEO.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă