Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

O echipă de medici chinezi a plecat în RD Congo cu un vaccin împotriva virusului Ebola

O echipă de medici se află de săptămâna aceasta în RD Congo cu un vaccin pentru a ajuta la combaterea Ebola, potrivit ziarului oficial China Daily, citat miercuri de Agerpres.

Share

Andrei Tudor Dumitru 0 comentarii

Actualizat: 06.06.2018 - 11:45

Ministerul Sănătăţii din Republica Democrată Congo (RDC) a informat miercuri despre un nou deces confirmat de Ebola în focarul declanşat în nord-estul ţării, ridicând numărul total al morţilor la 27, dintre care doar 13 au fost confirmate, relatează EFE.

În cele trei zone ale RDC afectate de focarul acestei boli virale, zonele rurale Bikoro şi Iboko cea urbană Mbandaka, s-au înregistrat până la această dată 58 de cazuri, dintre care 37 confirmate, 14 probabile şi 7 suspecte.

Ministerul Sănătăţii, alături de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), Medici fără Frontieră (MSF) şi alte organizaţii internaţionale desfăşoară de două săptămâni o campanie de vaccinare în aceste zone unde au fost deja vaccinate 1.369 persoane.

Se foloseşte deocamdată vaccinul rVSV-ZEBOV, un tratament experimental care a fost testat în Guineea Conakri după epidemia din 2014 - 2016, iar participarea la campanie este gratuită. Totuşi guvernul congolez preconizează şi alte tratamente experimentale care sunt evaluate pentru folosirea lor.

 

Echipa, formată din patru experţi medicali de la Centrul Chinez de Control şi Prevenire a Bolilor (CCDC) şi alţi şapte aparţinând altor instituţii, printre care şi Academia de Ştiinţe Medicale Militare, va evalua situaţia la faţa locului şi va oferi ajutor împotriva acestei boli cu o mare incidenţă de mortalitate.

Experţii se vor afla timp de o lună în RD Congo, însă focarele se află departe de capitala ţării iar transportul constituie o problemă şi urmează să fie puse la punct detaliile, a declarat ziarului Gao Fu, directorul CCDC.

Vaccinul dezvoltat în comun de Academia de Ştiinţe Medicale Militare şi CanSinobio, compania chineză implicată în realizarea şi producerea de vaccinuri, a fost aprobat de organismul de reglementare a medicamentelor din China în octombrie.

Astfel China devine a treia ţară, după SUA şi Rusia, care dezvoltă un vaccin împotriva Ebola.

Virusul Ebola provoacă o boală cu un procent de mortalitate de între 25 şi 90 la sută, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), cele mai mari focare înregistrându-se în Sierra Leona, Liberia şi Guineea în perioada 2014 - 2016.

 

Comentarii

loading...