17 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăInternaționalNu există dovezi privind un amestec străin în alegerile din SUA de...

Nu există dovezi privind un amestec străin în alegerile din SUA de anul trecut

O declaraţie a Departamentului Justiţiei şi a Departamentului pentru Securitate Internă prezintă o situaţie diferită de cea din 2016, când – potrivit unor oficiali – alegerile prezidenţiale încheiate cu victoria lui Donald Trump au fost ţinta unor atacuri informatice sofisticate şi a unei campanii de propagandă din partea Rusiei.

Cele două ministere arată că guvernul Statelor Unite nu a găsit nicio dovadă a influenţei unor guverne străine sau a unor agenţi străini asupra alegerilor din noiembrie anul trecut, în urma cărora Partidul Democrat a obţinut majoritatea în Camera Reprezentanţilor. Nu au fost afectate semnificativ nici campaniile electorale, nici echipamentele electronice de votare sau alte infrastructuri.

Comisia Naţională Republicană pentru Congres, care alege candidaţii republicani, a susţinut că a fost atacată informatic anul trecut.

Mai mulţi procurori din SUA anchetează o presupusă colaborare a campaniei lui Trump cu Kremlinul. Atât preşedintele american, cât şi autorităţile ruse neagă orice complicitate, reaminteşte Reuters.

Oficiali americani din domeniul informaţiilor au avertizat săptămâna trecută că Rusia şi China şi-au fixat deja ca obiectiv următoarele alegeri prezidenţiale din Statele Unite, din 2020.

Cele mai citite

Cursa pentru București. Gabriela Firea: „Am încredere în şansele mele, pentru că Bucureştiul arată mult mai rău decât acum patru ani”

Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că are încredere în şansele sale la alegeri, deoarece, după propriile spuse, Bucureştiul arată „mult...

Scandalul Clotilde Armand: Cum încalcă legea pentru a-și majora veniturile

În 2022, Clotilde Armand a primit lunar, pe lângă salariul său de aproximativ 4.000 de lei, un bonus, și acum este obligată să ofere...

Universitatea Craiova, primul eșec cu Gâlcă pe bancă! Oltenii au fost surclasați pe teren propriu de CFR Cluj

Universitatea Craiova a pierdut pe teren propriu în fața celor de la CFR Cluj cu scorul de 0-1, în etapa a șasea a play-off-ului...
Ultima oră
Pe aceeași temă