Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Noua sesiune a Consiliului ONU pentru drepturile omului dezbate atrocitățile comise recent

Crimele de război din Siria, atacurile împotriva minorităţii musulmane rohyngia în Myanmar şi atrocităţile din Sudanul de Sud se vor afla pe agenda primei sesiuni din 2018 a Consiliului ONU pentru drepturile omului, care începe luni la Geneva, relatează dpa.

Iulia Zarnescu 0 comentarii

Actualizat: 26.02.2018 - 10:22

Directorul Consiliului ONU pentru drepturile omului, Zeid Ra'ad Al Hussein, va susţine unul din discursurile de deschidere, la mai puţin de o săptămână după ce a denunţat atacurile asupra civililor sirieni din regiunea Ghouta de Est, controlată de rebeli, spunând că este vorba de "o campanie monstruoasă de anihilare".

Reprezentanţii celor 47 de state membre ale Consiliului ar urma de asemenea să asiste luni şi la un discurs al secretarului general al ONU, Antonio Guterres.

Această sesiune anuală de primăvară a Consiliului se va încheia la 23 martie.

Anchetatorii ONU care colectează dovezi privind încălcări grave în Siria ar urma să îşi prezinte cel mai nou raport în cursul acestei sesiuni.

Reuniunea are loc la circa şase luni după recentul exod în masă al minorităţii musulmane rohingya din Myanmar, ţară majoritar budistă, exod pe care Biroul ONU pentru drepturile omului îl consideră a fi epurare etnică.

În afară de criza musulmanilor rohyngia, Consiliul ar urma de asemenea să reacţioneze la presupusele crime împotriva umanităţii comise în Sudanul de Sud, care nu au avut parte până acum de expunere foarte mare în mass-media internaţionale.

Vineri, anchetatori ai ONU au transmis că zeci de oficiali militari din această ţară în război civili ar fi vinovaţi de fapte precum scoaterea ochilor, castrare sau forţarea membrilor aceleiaşi familii să se violeze între ei, informează AGERPRES.

Comentarii