Printre altele, Salvini a precizat că un obiectiv important este să închidă taberele romilor

Nou pachet de legi privind imigranții, aprobat de Guvernul italian

Guvernul italian condus de premierul Giuseppe Conte a aprobat noi măsuri care anulează anumite forme de protecţie a imigranţilor şi care facilitează procesul de deportare sau retragere a cetăţeniei.

Share

Adina Mutar 0 comentarii

Actualizat: 26.09.2018 - 15:30

Guvernul nu a făcut public, imediat, acest text, care urmează să intre în vigoare după ce va fi semnat de către preşedintele Sergio Mattarella, iar apoi aprobat, în termen de 30 de zile, de Parlament.

Președintele Mattarella deja a anunțat că nu va semna textul în forma în care se află acum, iar Luigi Di Maio, liderul M5S, a avertizat că anumite puncte este necesar să fie discutate în Parlament.

Ministrul de Interne, Matteo Salvini, a explicat că, în conformitate cu noile măsuri, permisele de staționare pe motiv umanitar trebuie să devină excepţionale, rezervate câtorva cazuri de victime ale exploatării sau calamităţilor naturale, persoane care au nevoie de îngrijiri specifice sau care au făcut acte eroice.

Imigranţii ar putea fi acum deportaţi dacă sunt acuzaţi de infracţiuni grave. Textul prevede de asemenea suspendarea cererii de azil şi expulzarea în cazul în care solicitantul se dovedeşte periculos sau a făcut obiectul unei condamnări în primă instanță.

Se suprimă o serie de obstacole în calea evacuărilor unor clădiri şi terenuri ocupate ilegal, iar dacă textul nu menţionează pe nimeni în mod expres, Salvini a precizat că obiectivul său este să „închidă taberele romilor”.

„Este un pas înainte pentru a face Italia mai sigură, pentru a lupta cu mai multă forţă împotriva mafioţilor și pentru a reduce costurile unei imigraţii exagerate, pentru a expulza mai rapid delincvenţi şi falşi solicitanţi de azil, pentru a revoca cetăţenia teroriştilor”, a declarat Salvini.

 

Comentarii