17.2 C
București
sâmbătă, 13 aprilie 2024
AcasăInternaționalNavalnîi va fi înmormântat la Moscova, la 1 martie, la o zi...

Navalnîi va fi înmormântat la Moscova, la 1 martie, la o zi după discursul lui Putin în Parlament

Aleksei Navalnîi, cel mai cunoscut adversar al președintelui Rusiei, va fi înmormântat la Moscova la data de 1 martie 2024.

Anunțul privind data și locul înmormântării a fost făcut, la 28 februarie, de o purtătoare de cuvânt a lui Navalnîi. Aparent, ceremonia funerară va fi extrem de discretă iar simpatizanții lui Navalnîi vor avea posibilitatea să-și ia rămas bun de la acesta doar în ziua înmormântării.

Opozantul lui Putin are înmormântarea programată la o zi după ce președintele Vladimir Putin va ține un discurs în Adunarea Federală (Parlamentul Rusiei). Discursul, anunțat pentru data de 29 februarie 2024, va avea ca temă starea națiunii. Un discurs pe acest subiect este prezentat de liderul de la Kremlin odată pe an.

Alexei Navalnîi a fost cel mai cunoscut adversar rus al președintelui Putin. În ultimele luni de viață, Alexei Navalnîi se afla în detenție în Rusia. Moartea lui Navalnîi a fost anunțată oficial, la data de 16 februarie 2024, de Serviciul Federal Penitenciar al Regiunii Autonome Yamalo-Nenets. Navalnîi era încarcerat în Colonia Penală nr. 3 de pe raza acestei regiuni autonome, aflată în zona arctică a Rusiei. Aparent, decesul ar fi fost cauzat de un cheag de sânge. La multe zile după deces, trupul neînsuflețit a fost predat mamei lui Navalnîi.

Mai multe țări occidentale, inclusiv SUA, au subliniat că pentru moartea în închisoare a lui Navalnîi este responsabil regimul Putin. Regimul de la Moscova respinge însă această acuzație și îl prezintă pe Navalnîi drept un extremist.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Silvestru Şoşoacă, condamnat definitiv pentru ultraj

Silvestru Şoşoacă a fost condamnat definitiv joi de Curtea de Apel Bucureşti la plata unei amenzi penale de 18.000 lei pentru ultraj, după ce...

Carmen Palade, trimisă în judecată pentru devalizarea firmelor lui Dan Adamescu

După 6 ani de anchetă, procurorii au trimis-o în judecată pe Carmen Palade, acuzată că a delapidat zeci de milioane de lei din firmele...

O nouă comasare de linii STB. Troleibuze Solaris, pe linia 97. VIDEO

De mâine, pe linia 97 circulă noile troleibuze Solaris, anunță Societatea de Transport București (STB). În acest weekend, liniile 97 și 133 vor fi comasate,...
Ultima oră
Pe aceeași temă