4.1 C
București
duminică, 1 decembrie 2024
AcasăInternaționalNATO ajută Ucraina împotriva atacurilor cibernetice

NATO ajută Ucraina împotriva atacurilor cibernetice

NATO ajută Ucraina împotriva atacurilor cibernetice, care ar putea fi dirijate mai ales din Rusia. Un acord între NATO și Ucraina privind protecția cibernetică a fost semnat luni la sediul NATO din Bruxelles. Acordul a fost semnat de ambasadoarea Ucrainei pe lângă NATO, Natalia Galibarenko, şi de Ludwig Decamps, şeful agenţiei NATO pentru comunicaţii (NATO Communications and Information, NCI).

„Cu sprijinul NATO, intenționăm să introducem mai multă tehnologie în sistemul de comandă şi de control al forţelor armate ucrainene”, a anunțat ambasadoarea Ucrainei.

Ludwig Decamps a preluat conducerea NCI la mijlocul anului 2021. Acordul semnat luni, 17 ianuarie 2022, dezvoltă parteneriatul cibernetic NATO – Ucraina care fusese lansat în anul 2015.

NATO ajută Ucraina într-un moment critic al relațiilor cu Rusia

Cu doar o zi înainte de semnarea noului document, Ucraina anunțase că are „dovezi” privind implicarea Rusiei într-un amplu atac cibernetic asupra Ucrainei. Atacul s-a produs în noaptea de joi spre vineri și a vizat site-urile mai multor ministere de la Kiev. Pe acele site-uri au apărut inscripții în limbile ucraineană, rusă și poloneză, cu mesajul „Să vă temeți!”.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Șapte ani fără Regele Mihai. Sute de oameni alături de Familia Regală la Curtea de Argeș

Sâmbătă, 30 noiembrie 2024, la Noua Catedrală Arhiepiscopală și Regală din Curtea de Argeș a avut loc o ceremonie religioasă și militară, la împlinirea...

1 Decembrie: Ziua în care sufletul românesc s-a unit sub un singur steag

Alba Iulia, 1918 a reprezentat puntea dintre visul Unirii și mândria națională La 1 Decembrie, în fiecare an, românii din țară și din întreaga lume...

CCR neagă zvonurile despre un anunț în scandalul renumărării voturilor: Decizia va fi pe 2 decembrie 2024

Curtea Constituțională a României (CCR) a respins speculațiile apărute în spațiul public, privind o posibilitate de anunț în seara de duminică Curtea Constituțională a României...
Ultima oră
Pe aceeași temă