7.3 C
Bucharest
Friday, 1 December 2023
HomeInternaționalMoscova, optimistă că nivelul de „rusofobie” de la Washington va scădea după...

Moscova, optimistă că nivelul de „rusofobie” de la Washington va scădea după numirea lui John Bolton

“Sperăm că vor exista mai mulţi oameni în interiorul puterii americane în măsură să ignore acest val de rusofobie ce a invadat multe ţări, inclusiv Statele Unite”, a declarat presei purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Când un jurnalist l-a întrebat dacă poate explica modul în care Kremlinul îl percepe pe Bolton, el a răspuns simplu: “Nu”.

Preşedintele american, Donald Trump, l-a numit joi pe John Bolton, analist la Fox News, în funcţia de consilier de securitate naţională al Casei Albe.

Numirea sa intervine în momentul abordării unor negocierile istorice cu Coreea de Nord şi în timp ce se apropie un termen crucial pentru viitorul acordului nuclear iranian, al cărui adversar hotărât este acest fost ambasador american la ONU.

Acest susţinător puternic al recurgerii la forţă pe scena internaţională a fost numit în acest post influent când relaţiile dintre Moscova şi Washington sunt la cel mai scăzut nivel de la sfârşitul Războiului Rece din cauza crizelor din Ucraina şi Siria şi acuzaţiilor privind ingerinţa rusă în alegerile prezidenţiale din SUA în 2016, potrivit AGERPRES.

Cele mai citite

Maia Sandu, mesaj de Ziua Națională a României. VIDEO

România este iubită în Republica Moldova pentru ajutorul constant, dar, mai ales, pentru lucrurile care ne unesc - limba transmisă cu dragoste de părinţi,...

Peste 2.400 de militari, la parada de Ziua Naționață din Capitală. Evenimentele de la Alba Iulia

Peste 2.400 de militari şi specialişti din Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne, Autoritatea Vamală Română, Serviciul Român de Informaţii, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale...

Rusia – Ucraina, ziua 646: Scholz spune că Germania este favorabilă negocierilor de aderare a Ucrainei la UE

Cancelarul Olaf Scholz a declarat că guvernul german sprijină deschiderea negocierilor de aderare la Uniunea Europeană cu Ucraina şi doreşte să sprijine această ţară...
Ultima oră
Pe aceeași temă