7.7 C
București
miercuri, 18 decembrie 2024
AcasăInternaționalMinistrul Andrei Spînu, din echipa Maiei Sandu, îi acuză de trădare pe...

Ministrul Andrei Spînu, din echipa Maiei Sandu, îi acuză de trădare pe politicienii care s-au dus la Moscova

Andrei Spînu, ministrul Infrastructurii al Republicii Moldova, îi acuză de trădare pe acei politicieni care și-au ținut congresul la Moscova.

Înainte să fie numit ministru, Andrei Spînu a fost vicepremier, apoi secretar general al Președinției Republicii Moldova, deci este un colaborator apropiat al șefei statului, Maia Sandu.

Președinta Republicii Moldova nu a avut încă o luare de poziție cu privire la congresul de la Moscova, la care au participat politicieni din Republica Moldova. În schimb, ministrul Andrei Spînu a postat pe facebook, în seara de 21 aprilie 2024, un mesaj dur:

O țară întreagă i-a văzut pe trădătorii de țară la Moscova. Cred că putem spune clar, la Moscova s-a creat blocul criminal organizat Victoria/Pobeda. S-au creat la Moscova, lângă Kremlin, ca să fie clar pentru cine lucrează și pe cine servesc. Totuși, nu toți sunt acolo pe scenă. O parte se ascund încă la Chișinău, în spatele la tot felul de partide. În următorii ani trebuie să scăpăm de ei.

O știre transmisă de agenția de presă oficială a Rusiei, TASS, anunța câteva nume de politicieni moldoveni care s-ar fi aflat la Moscova. Au fost nominalizați Ilan Șor – liderul partidului Șor, deputata Marina Tauber, care este vicepreședinta partidului Șor, precum și Evghenia Guțul – bașcana (guvernatoarea) regiunii autonome Găgăuzia. Inclusiv șefa Găgăuziei reprezintă partidul Șor întrucât Evghenia Guțul a câștigat alegerile din Găgăuzia, din 14 mai 2023, având susținerea partidului Șor. După ce Guțul a devenit guvernatoare în Găgăuzia, luările de poziție separatiste în această regiune autonomă a Republicii Moldova s-au accentuat.

Politicienii din Republica Moldova reuniți la Moscova au alcătuit o alianță cu numele „Pobeda” („Victorie”, în limba rusă). Alianța s-a format în perspectiva alegerilor prezidențiale din Republica Moldova și a referendumului pentru aderarea Republicii Moldova la UE, ambele fiind programate în toamna anului 2024.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Fitch înrăutățește perspectiva României la „negativă” și avertizează asupra riscurilor fiscale și politice

Agenția motivează această decizie prin incertitudinile politice, creșterea rapidă a datoriei publice și un deficit bugetar alarmant Fitch Ratings a reconfirmat ratingul de credit al...

Iată cele mai bune obiceiuri care te vor ajuta să slăbești!

To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies...

Situația insolvenței la Dinamo, complicată de procesul cu Vasile Șiman: „Sunt trei laturi implicate”

Procesul deschis de Vasile Șiman împotriva clubului Dinamo îngreunează ieșirea din insolvență, iar decizia judecătorului este așteptată cu interes. Obiectivul principal al celor din conducerea...
Ultima oră
Pe aceeași temă