7.8 C
Bucharest
Wednesday, 29 November 2023
HomeInternaționalMiniștrii de Externe din UE vor analiza situația din Israel

Miniștrii de Externe din UE vor analiza situația din Israel

Miniștrii de Externe din țările membre UE se reunesc în cadrul Consiliului Afaceri Externe (CAE) al Uniunii Europene, principala temă a discuției fiind situația din Israel.

Reuniunea CAE se desfășoară în ziua de luni, 23 octombrie 2023, în Luxemburg. Din partea României, la reuniunea CAE va participa ministrul Luminița Odobescu.

Potrivit unui comunicat al MAE, la reuniunea CAE se va discuta situaţia din Orientul Mijlociu în urma atacurilor teroriste ale grupării Hamas, agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei şi relaţiile Armenia – Azerbaidjan.

În cadrul aceleiași reuniuni, Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe şi Politica de Securitate, Josep Borrell, va prezenta vizita lui în China, din perioada 12 – 14 octombrie. Vor mai fi discutate Dialogul Belgrad – Priştina precum şi situația din regiunea Sahel.

Din punctul de vedere al României, o temă importantă este evacuarea din Fâșia Gaza, în siguranță, a acelor cetățeni români care au cerut repatrierea. Se pare că ar fi circa o sută de cetățeni români în această situație. Israelul consideră că toți civilii din Gaza s-ar putea evacua prin punctul de frontieră Rafah, spre Egipt. Însă Egiptul refuză să permită intrarea cetățenilor din Gaza pe teritoriul său.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

USR propune o reducere drastică a pensiilor speciale

Deputatul USR Cristian Seidler a propus miercuri ca valoarea pensiilor speciale ale parlamentarilor să fie 25% din pensia minimă. "Pentru că, din păcate, Curtea Constituţională...

Cătălin Predoiu: mulțumiri poliţiştilor români şi germani pentru depistarea şi reţinerea lui Cătălin Cherecheş

Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, le-a transmis mulţumiri poliţiştilor români şi germani pentru depistarea şi reţinerea lui Cătălin Cherecheş, primarul municipiului Baia Mare, condamnat...

SUA va prelua, de anul viitor, controlul Portului Constanța

Autoritatea Vamală Română, condusă de președintele Ioan Cupă, a făcut astăzi un anunț, oarecum surprinzător, prin care Statele Unite ale Americii vor prelua...
Ultima oră
Pe aceeași temă