21.5 C
București
luni, 26 septembrie 2022
AcasăInternaționalCriza din UcrainaMilitarii ucraineni au aruncat în aer un tren blindat cu trupe rusești...

Militarii ucraineni au aruncat în aer un tren blindat cu trupe rusești la Melitopol

Luptătorii ucraineni au aruncat în aer un tren blindat care transporta trupe rusești cu ajutorul unui dispozitiv exploziv, în orașul Melitopol, din sudul Ucrainei ocupate, a anunțat miercuri forța de apărare teritorială ucraineană, potrivit Sky News.

Ministerul rus al Apărării nu a transmis nicio informație referitoare la acest atac. Orașul Melitopol, din regiunea Zaporizhzhia, se află în sudul Ucrainei și este zonă ocupată de forțele rusești.

Apărarea teritorială ucraineană, ramura rezervistă a forțelor armate, a declarat că un dispozitiv exploziv a detonat direct sub un tren blindat care transporta militari.

Război în Ucraina. Înfrângerea grea pentru Putin. Cum au căzut soldaţii ruşi în ambuscadă
Declarația ucrainenilor a fost publicată pe Facebook, fără a fi detaliate pagubele. Comandanţii ucraineni nu au părăsit oţelăria Azovstal din Mariupol, declară liderul Republicii Populare Doneţk, Denis Puşilin, conform romaniatv.net.

Militarii ucraineni au distrus un tren blindat cu trupe rusești la Melitopol, dar conflictul continuă pe alte fronturi

Comandanţii ucraineni din interiorul oţelăriei Azovstal din Mariupol nu se numără printre militarii care s-au predat până în prezent, a declarat liderul Republicii Populare Doneţk, Denis Puşilin, relatează CNN

Atât Republica Populară Doneţk, cât şi Ministerul rus al Apărării au anunţat că aproximativ 960 dintre apărătorii din oţelăria Azovstal s-au predat. Unii au fost spitatalizaţi, dar cei mai mulţi au fost duşi cu autobuzele la un centru de detenţie din Olenivka din Doneţk.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Scandal politico – diplomatic cu suspiciuni de spionaj. România interzice intrarea a 14 ziariști de la Russia Today

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe de la Moscova, Maria Zaharova, a acuzat România că a refuzat să permită intrarea a 14 cetățeni...

Președinții PSD și PNL, Ciolacu și Ciucă, fac împreună o vizită în Japonia

Doi oficiali români de rang înalt, Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, fac, împreună, o vizită în Japonia. Marcel Ciolacu este președinte PSD și al Camerei...
00:01:16

„Pleacă acum”, îndemn de la primarul canadian al unui port din Newfoundland în timp ce uraganul lovește

Primarul Brian Button de la Port Aux Basques din Newfoundland a declarat starea de urgență sâmbătă (24 septembrie), după ce furtuna puternică(uraganul) Fiona a...
Ultima oră
Pe aceeași temă