-0.1 C
Bucharest
Saturday, 9 December 2023
HomeInternaționalMii de protestatari au cerut numărul adevărat de victime ale incendiului din...

Mii de protestatari au cerut numărul adevărat de victime ale incendiului din Kemerovo

Manifestanţii au acuzat autorităţile că ascund detalii despre incident și au cerut guvernatorului regiunii Kemerovo să le răspundă la întrebări şi să le fie permis accesul în locul unde au fost transportate cadavrele.

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a catalogat ca „neglijenţa criminală şi nepăsarea” cauzele incendiului produs în centrul comercial, în urma căruia 64 de persoane au murit, printre care cel puțin 41 de copii, și alte peste 60 au fost rănite.

Liderul de la Kremlin a vizitat locul tragediei şi a depus un buchet de trandafiri în zona memorială amplasată în apropierea clădirii.

Anchetatorii au constatat că alarma de incendiu din cadrul centrului comercial nu mai funcţiona de la 19 martie şi nimeni nu a făcut demersuri pentru a remedia această situaţie.

Totodată, unul dintre agenţii de securitate ai mall-ului nu a reuşit să pornească sistemul de avertizare vocală, întrucât nu avea pregătirea necesară.

La 25 martie, un incendiu a izbucnit la ultimul etaj al centrului comercial Zimnyaya Vishnya din oraşul siberian Kemerovo, alcătuit din patru etaje şi cu suprafaţă de aproximativ 1.500 de metri pătraţi.  

Cele mai citite

Deca încearcă în continuare să mascheze rezultatele slabe de la testele PISA. Propagandă pentru legile lui Iohannis, de la Ministerului Educației

Ministrul Educației, Ligia Deca, în continuare, încearcă să mascheze rezultatele foarte slabe de la testele PISA, sub alibiul că e la fel de rău...

Când vor circula trenurile din România cu 160 km/h?

Viteza medie cu care un tren de călători circulă la ora actuală în România este de 44 km/h. Comisarul european pentru Transporturi, Adina Vălean a...

Abatoarele din Germania caută cu disperare muncitori români de sărbători. Cât este leafa

Odată cu apropierea sărbătorilor de iarnă, când toată lumea se așteaptă la vânzări generoase, este nevoie și de mai multă forță de muncă,...
Ultima oră
Pe aceeași temă