22.4 C
București
sâmbătă, 25 mai 2024
AcasăInternaționalMarina din Sri Lanka a oprit mai mulți oameni ce încercau să...

Marina din Sri Lanka a oprit mai mulți oameni ce încercau să fugă din țară

Marina din Sri Lanka a lansat luni (11 iulie) un videoclip care arată o navă care se întoarce la țărm cu un grup de oameni care au încercat să fugă din țară, puternic afectată economic, cu un trauler(vas) de pescuit.

Se crede că majoritatea celor 78 de oameni de la bord încercau să ajungă în Australia, potrivit Reuters.

Sri Lanka suferă în prezent cea mai gravă criză economică de la independența sa.

Mulți oameni au încercat să părăsească țara și pot fi văzute cozi lungi la birourile de pașapoarte.

Pandemia de COVID-19 a lovit economia dependentă de turism și a redus remitențele de la lucrătorii de peste mări, din afara țării.

Marina din Sri Lanka a oprit mai mulți oameni ce ieșeau din țară, puternic afectată de criza financiară și de datoria guvernamentală

Criza financiară a fost agravată de datoria guvernamentală mare și în creștere, de creșterea prețului petrolului și de interdicția de șapte luni a importului de îngrășăminte chimice de anul trecut, care a afectat producția agricolă.

Inflația totală în țara de 22 de milioane de oameni a atins 54,6% luna trecută, iar banca centrală a avertizat că ar putea crește la 70% în lunile următoare.

Președintele din Sri Lanka și cabinetul vor face loc unui guvern de uniune națională, a declarat luni biroul primului ministru, după ce zeci de mii de oameni au luat cu asalt reședința oficială a ambilor politicieni, înfuriați de cea mai gravă criză economică a insulei din ultimele decenii.

Protestatarii din Sri Lanka iau cu asalt palatul prezidențial și înoată în piscină

Președintele din Sri Lanka, Gotabaya Rajapaksa va demisiona miercurea viitoare (13 iulie), a declarat sâmbătă (9 iulie) președintele parlamentului țării, după o zi de proteste violente în care manifestanții au luat cu asalt reședința oficială a președintelui și au incendiat locuința premierului din Colombo.

Unii dintre protestatari s-au bălăcit în piscină.

Rajapaksa a părăsit reședința oficială vineri (8 iulie) ca măsură de siguranță înainte de demonstrația planificată pentru weekend, au declarat două surse din ministerul apărării. Reuters nu a putut confirma imediat unde se află președintele.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Ddouă organizații criminale care se ocupau cu introducerea ilegală de cetățeni chinezi în Spania au fost desființate

Europol a sprijinit Poliția Națională Spaniolă (Policía Nacional) în desființarea a două organizații criminale care au introdus ilegal sute de cetățeni chinezi folosind o...

Ddouă organizații criminale care se ocupau cu introducerea ilegală de cetățeni chinezi în Spania au fost desființate

Europol a sprijinit Poliția Națională Spaniolă (Policía Nacional) în desființarea a două organizații criminale care au introdus ilegal sute de cetățeni chinezi folosind o...
Ultima oră
Pe aceeași temă