24.2 C
București
joi, 25 iulie 2024
AcasăInternaționalMarea Britanie: Regina l-a numit pe Prinţul Harry ambasadorul al tineretului

Marea Britanie: Regina l-a numit pe Prinţul Harry ambasadorul al tineretului

Acest anunţ coincide cu începerea unui summit al şefilor de stat din Commonwealth care va avea loc în această săptămână la Londra şi care va încerca să impulsioneze Comunitatea Naţiunilor într-un moment în care Marea Britanie negociază ieşirea sa din Uniunea Europeană, relatează Reuters.

Potrivit unui comunicat difuzat de Palatul Buckingham, peste 60% din populaţia Commonwealth-ului de 2,4 miliarde de locuitori are vârsta sub 30 de ani.

‘Prinţul Harry va lucra pentru a crea legături între tineri şi lideri ai tinerilor din Commonwealth şi pentru a-şi încuraja să folosească platforme ale Commonwealth pentru a aborda probleme sociale, economice şi de mediu ale generaţiei lor’, se arată în comunicat.

Harry, care are 33 de ani şi este al cincilea la succesiunea la tron, şi-a intensificat activităţile publice şi se află în prim-planul unei acţiuni de schimbare a imaginii monarhiei drept modernă şi relevantă. El se va căsători cu actriţa americană Meghan Markle la 19 mai.

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii şi Irlandei de Nord este şeful Commonwealth-ului, dar au apărut întrebări dacă fiul acesteia, prinţul Charles, ar trebui să îi succeadă la putere.

„Regina este în mod clar personal foarte angajată faţă de Commonwealth, dar după ea, poate că e timpul să se spună ‘bine de fapt, Commonwealth-ul ar trebui să decidă cine este preşedintele său pe baza principiului rotaţiei’, a declarat duminică pentru BBC Jeremy Corbyn, liderul Partidul Laburist (de opoziţie).

Ministrul de externe britanic, Boris Johnson, a afirmat că această problemă ţine de decizia celor 53 de state membre ale Commonwealth.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă