1.8 C
Bucharest
Tuesday, 5 December 2023
HomeInternaționalMarea Britanie: Nouă membri ai Partidului Conservator cer un vot privind ieşirea...

Marea Britanie: Nouă membri ai Partidului Conservator cer un vot privind ieşirea din UE

Din grupul de disidenţi din partidul premierului Theresa May fac parte doi foşti miniştri de cabinet care susţin amendamente transpartinice ”substanţiale” la proiectul de lege ”European Union (Withdrawal) Bill”.

Potrivit The Guardian, modificările elaborate includ un vot în parlament privind rămânerea într-o uniune vamală, vot ”ce este aproape sigur că va trece”.

Proiectul de lege reprezintă un test privind capacitatea premierului May de a guverna, în timp ce conservatorii săi sunt divizaţi în legătură cu modalitatea cea mai bună de a da forţă Brexit-ului, în condiţiile în care şefa guvernului de la Londra depinde de un mic partid nord-irlandez pentru majoritatea sa din parlament.

Theresa May a indicat că acceptarea unei noi uniuni vamale, în care cei 28 de membri ai UE să funcţioneze ca o piaţă unică fără taxe, cu UE ar însemna ”o trădare” a rezultatului referendumului din 2016.

Majoritatea de lucru a premierului May din Camera Comunelor (650 de locuri) depinde de un număr de 13 locuri. Din grupul conservatorilor fac parte Chris Patten, fost preşedinte al partidului, şi Douglas Hogg, fost ministru al agriculturii.

Cele mai citite

Cine este directorul de la ANSVSA care a primit de cinci ori aviz ORNISS negativ

Un document intern al Autorității Naționale Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) scoate în evidență o situație incredibilă în care se află...

Tudorel Toader își amenință contracandidații la rectoratul UAIC

Tudorel Toader, fostul ministru al Justiției, a lansat amenințări la adresa contracandidaților săi la funcția de rector al Universității Alexandru Ioan Cuza din...
00:00:56

Moș Crăciun încearcă să aducă un mesaj de pace în Ierusalim

Un Moș Crăciun din Ierusalim a încercat să aducă ceva din spiritul de Crăciun în Țara Sfântă, supusă luni (4 decembrie), cu un mesaj...
Ultima oră
Pe aceeași temă