Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Marea Britanie: Migraţia netă din afara UE este la cel mai înalt nivel din ultimii 15 ani

Migraţia netă în Marea Britanie din ţările în afara UE a ajuns la cel mai ridicat nivel din ultimii 15 ani, a informat Biroul Naţional de Statistică, scrie BBC.

Share

Rl online 0 comentarii

28.02.2019 - 14:31

Datele arată că migraţia netă a cetăţenilor din afara UE pentru anul 2018 este 261.000 de persoane, cel mai mare număr din 2004 până în prezent.

În contrast, migraţia netă din ţările UE a continuat să scadă, ajungând la cel mai scăzut nivel din 2009 până în prezent.

Date separate publicate de Ministerul de Interne arată că numărul cetăţenilor UE care aplică pentru cetăţenia britanică a fost cel mai ridicat din istorie anul trecut, crescând cu 23% până la aproximativ 48.000.

În decembrie, prim-ministrul Theresa May a informat că guvernul rămâne fidel ambiţiei de a aduce migraţia netă la nivelul a câteva zeci de mii. În 2018, 627.000 de persoane s-au mutat în Marea Britanie iar 345.000 au părăsit ţara, fiind vorba astfel despre o migraţie netă totală de 283.000 de persoane.

Jay Lindop, directorul Centrului pentru Migraţia Internaţională al Biroului Naţional de Statistică a declarat: „Deciziile de a migra sunt complexe iar decizia unei persoane de a se muta în sau din Marea Britanie va fi mereu influenţată de mulţi factori precum locul de muncă, studiile sau familia”.

Per total, nivelul migraţiei nete, al imigraţiei şi al emigraţiei au rămas relativ stabile din 2016, de când Marea Britanie a votat pentru a ieşi din UE până în prezent.

Raportul mai arată şi că mai mulţi cetăţeni din ţările central şi est-europene precum Polonia, Slovacia sau Lituania pleacă din Marea Britanie decât cei care se mută acolo. De asemenea, numărul persoanelor care se duc în Marea Britanie pentru a munci a ajuns la cel mai scăzut nivel din 2014.

Comentarii

loading...