8.7 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăInternaționalMarea Britanie are al doilea cel mai mare număr de decese COVID-19...

Marea Britanie are al doilea cel mai mare număr de decese COVID-19 din Europa

Marea Britanie are acum cel de-al doilea cel mai mare număr oficial de COVID-19 din Europa, cu peste 26.000 de decese, potrivit cifrelor publicate miercuri. Cifre care au ridicat întrebări cu privire la răspunsul premierului Boris Johnson la focar.
Aproximativ 26.097 de persoane au murit în Marea Britanie după ce au fost testate pozitiv pentru COVID-19 a publicat pe 28 Aprilie Public Health England (Sănătatea Publică din Anglia), citând zilnic cifre care includeau decesele în afara mediului spitalicesc pentru prima dată.
Aceasta înseamnă că Regatul Unit a suferit mai multe decese COVID-19 decât au raportat Franța sau Spania, deși mai puțin decât Italia, care are cel mai mare număr de decese din Europa și al doilea cel mai grav din lume după Statele Unite.
„Nu trebuie să pierdem niciodată din vedere faptul că în spatele fiecărei statistici există multe vieți omenești care s-au pierdut tragic înainte de timpul lor”, a declarat reporterilor secretarul de externe, Dominic Raab. “Încă trecem prin vârf și … acesta este un moment delicat și periculos în criză.”
Un astfel de număr mare de decese din Marea Britanie mărește presiunea asupra lui Boris Johnson care a fost acuzat de partidele de opoziție că a fost prea lent pentru a impune carantina pentru a limita contagiunea, prea lent pentru a introduce teste în masă și prea lent pentru a obține suficient echipament de protecție la spitale. Johnson a revenit luni la muncă după recuperarea de la COVID-19, care-l lăsase grav bolnav în terapie intensivă la vârful focarului de coronavirus. El a sărbătorit miercuri nașterea unui fiu. Transmite Reuters.

Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu a absolvit facultatea de Drept cu dublă specializare Drept și Criminologie. Este de origine est-europeană, cu experiență bogată în comunicare și relații publice. Anterior a lucrat ca specialist în marketing în România, iar din 2015 pledează împotriva regimurilor autoritare și a abuzurilor drepturilor omului. În 2017, a devenit editorialist la România Liberă, contribuind la jurnalismul de investigație și cercetarea socială europeană. Ea a dezvoltat o relație excelentă cu ONG-uri precum Freedom Association (Londra) și Open Society Foundation (Londra). Activitatea ei include traducerea și publicarea de sondaje pe probleme semnificative pentru Europa, de la alegeri politice până la opinii privind crizele de sănătate (pandemia Covid), cea mai recentă preocupare fiind legată de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă