13.1 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăInternaționalMare unitate' la summitul G7 în privinţa Iranului, afirmă Trump

Mare unitate’ la summitul G7 în privinţa Iranului, afirmă Trump

‘Am avut o mare unitate, chiar şi în privinţa Iranului. S-au făcut multe progrese în ce priveşte Iranul’, a declarat Trump, subliniind că acest lucru este valabil pentru ‘toate cele şapte ţări’, potrivit Dpa.

Stând alături de cancelarul german înaintea discuţiilor bilaterale, preşedintele SUA a apreciat că summitul ‘a fost foarte bun’ şi ‘de mare succes’.

Toate statele din G7 se opun ca Iranul să obţină arma nucleară, a adăugat el.

Cu acelaşi prilej, Donald Trump a lăudat-o pe Angela Merkel: ‘E o femeie strălucită şi înţelege exact cum merge totul. Îi cunoaşte pe majoritatea oamenilor’, a declarat el.

Întrebat de reporteri dacă este preocupat de faptul că singura femeie dintre liderii G7 ar putea părăsi în curând funcţia, Trump a răspuns că nu ar fi surprins ca Angela Merkel să rămână cancelar mai mult timp decât se aşteaptă unii. ‘Ar putea să vă surprindă’, a spus el, în timp ce Angela Merkel a replicat în engleză: ‘Sunt încă aici’.

Pe de altă parte, Donald Trump a semnalat că va face o vizită în Germania în viitorul apropiat.

La rândul său, cancelarul Merkel a declarat că Germania doreşte ca Uniunea Europeană să ajungă la un acord comercial cu SUA cât mai curând posibil. ‘Vrem să discutăm acum despre negocieri mai aprofundate între UE şi SUA cât de curând posibil. Suntem foarte interesaţi de intensificarea comerţului nostru. Cred că putem găsi soluţii’, a arătat ea.

Cele mai citite

De ce reconstrucția incluzivă a Romilor din Ucraina postbelică va fi o palmă pentru Putin

Acesta s-ar putea să nu pară momentul potrivit pentru a vorbi despre Romii din Ucraina. Conducerea țării se luptă să mențină sprijinul aliaților cheie....

PAOK-ul lui Răzvan Lucescu, eliminată din Conference League! Echipele calificate în semifinalele competiției

PAOK Salonic, echipă antrenată de românul Răzvan Lucescu, a ratat calificarea în semifinalele Conference League, după ce a fost învinsă de pe teren propriu...

Litoralul românesc are o nouă stațiune: Mamaia Nord

Plajele naturale largi, cu nisip fin, spațiile de cazare noi sau proaspăt renovate, evenimentele pregătite special pentru sezonul 2024 și o gamă extrem de...
Ultima oră
Pe aceeași temă