Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto: Beth Hockel/Twitter

”Mamele cu facultate” îl pun la punct pe ”carieristul” Emmanuel Macron

Mai multe femei care au o carieră respectabilă și au și născut mulți copii îl ironizează pe președintele Franței, Emmanuel Macron, care declarase anterior că nu cunoaște femei cu mulți copii care să fi avut parte de o educație academică.

Share

George Coman 0 comentarii

Actualizat: 22.10.2018 - 17:56

Numeroase femei cu carieră și cu familie formată din mulți copii au început să posteze pe Twitter fotografii cu familia lor numeroasă, ca răspuns la poziția președintelui francez, care consideră că accesul femeilor la facultate ar fi împiedicat de nașterea de copii.

”Absolventă de Stanford, inginer electronist, mamă a 11 copii”, a scris Beth Hockel pe Twitter, sub poza postată în care apare familia extinsă. ”Doctorat la Harvard, am ales să fac opt copii”, a adăugat și Catherine R. Pakaluk. ”Da, toți (nouă copii, n.red.) sunt ai mei, ca și diploma de absolvent al Universității Virginia”, a scris și Elisabeth Foss. Sub hashtag-ul #postcardsforMacron, sute de femei din Occident au postat astfel de fotografii, argumentând astfel că e posibil ca o femeie să urmeze o facultate și să facă mai mulți copii.

Reacția femeilor cu educație universitară care au mulți copii față de președintele Franței survine după ce Emmanuel Macron a pretins că o femeie cu educație universitară nu allege să facă mulți copii. ”Problema cea mai gravă, în Africa, în materie de egalitate, de oportunități, de demografie, este legată de educația femeilor. 63 % dintre adulții needucați în prezent sunt femei. […] Una dintre cele mai grave probleme actuale în materie de demografie africană este că nu este vorba de o fertilitate dorită. Am spus întotdeauna: <<Prezentați-mi vă rog o femeie care a decis, fiind perfect educată, să aibă 7, 8, 9 copii. Prezentați-mi vă rog o tânără care a decis să renunțe la școală la 10 ani pentru a se mărita la 12>>”, a afirmat luna trecută liderul de la Palatul Elysee. ”Multe dintre aceste tinere (din Africa, n.red) nu primesc educația necesară deoarece, în aceste țări, de facto bărbații au decis că drepturile acestor fete nu sunt aceleași ca cele ale tinerilor bărbați. Ceea ce este inacceptabil. Nu am nicio problemă cu o femeie care are 7 sau 8 copii, dacă acest lucru ține de alegerea sa, după ce a fost educată. Dar nu este cazul astăzi”, a declarat atunci Emmanuel Macron.

Comentarii