18.9 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăInternaționalMaia Sandu, la New York, în doar trei ore, a purtat discuții...

Maia Sandu, la New York, în doar trei ore, a purtat discuții cu doi șefi de stat și un prim-ministru

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, aflată în acest moment la New York, a purtat discuții, într-un interval de timp de numai trei ore, cu trei oficiali străini de rang înalt.

Cei trei interlocutori ai Maiei Sandu au fost premierul Suediei, președintele Elveției și președinta Slovaciei.

“Am avut o discuție foarte bună cu Prim-ministrul Suediei, Ulf Kristersson, în cadrul celei de-a 78-a sesiuni a Adunării Generale a ONU, la New York. Am vorbit despre aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană, reformele pe care le întreprindem, și despre extinderea UE, pe care o considerăm o investiție în pacea și securitatea pe continentul european”, a anunțat Maia Sandu într-un prim mesaj postat pe internet.

După două ore, președinta Maia Sandu a postat un nou mesaj:

“La New York, am avut o întrevedere cu Președintele Confederației Elvețiene, Alain Berset, cu care am discutat despre cooperarea moldo-elvețiană și despre rolul tot mai mare pe care-l are Republica Moldova în familia țărilor europene”

O oră mai târziu, Maia Sandu a relatat și despre cea de a treia întâlnire bilaterală:

“În marja celei de-a 78-a Adunări Generale a ONU, am avut o conversație cu Președinta Slovaciei, Zuzana Čaputova, în care ne-am axat pe prioritățile și provocările comune, pe reformele pe care le realizăm și extinderea Uniunii Europene”

După cum se știe, la reuniunea ONU de la New York se află și președintele României, Klaus Iohannis. Despre președintele României se știe că a avut, în ziua de 19 septembrie, o discuție cu președintele Republicii Kazahstan, Kasîm-Jomart Tokaev.

Tot în data de 19 septembrie 2023 s-a desfășurat și sesiunea Adunării Generale a ONU. În seara de 19 septembrie, șefii tuturor delegațiilor străine vor participa la recepția oferită de președintele SUA, Joe Biden. Recepția este organizată la Muzeul Metropolitan de Artă din New York.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Producția de cărbune a scăzut

Producţia de cărbune net a României a totalizat, în primele trei luni ale acestui an, 511.600 tone echivalent petrol, fiind cu 11,6% mai mică...

Iuliana Beregoi, despre cum reușește să se împartă între viața profesională și cea personală: “Sincer…”

Iuliana Beregoi este recunoscută ca una dintre cele mai apreciate artiste, vloggerițe și actrițe din România și Republica Moldova. La doar 19 ani, tânăra...

Ministrul agriculturii din China, cercetat pentru nerespectarea prevederilor legii

Ministrul agriculturii din China este investigat pentru încălcarea legii și a disciplinei, a anunțat sâmbătă organismul de supraveghere anti-corupție al țării, potrivit Reuters. Tang Renjian,...
Ultima oră
Pe aceeași temă