21.5 C
București
luni, 26 septembrie 2022
AcasăInternaționalCriza din UcrainaMai multe rachete rusești lovesc din nou orașul Harkov din Ucraina

Mai multe rachete rusești lovesc din nou orașul Harkov din Ucraina

Câteva rachete rusești au ucis luni (18 aprilie) cel puțin două persoane în orașul ucrainean Harkov.

Reporterii Reuters au văzut clădiri distruse, mașini și cadavrele a două victime la fața locului.

Un bărbat, al cărui nume nu a fost dat, stătea lângă un trup acoperit cu o pânză. Când a ridicat capacul, bărbatul a spus că este cadavrul unchiului său.

Ministerul rus al Apărării a declarat într-un comunicat că a distrus 16 facilități militare ucrainene în regiunile Harkov, Zaporizhzhia, Donețk și Dnipropetrovsk și în portul Mykolayiv, în sudul și estul țării.

Mai multe rachete rusești au fost folosite pentru a lovi orașul Harkov, în ceea ce Rusia cheamă operațiune militară specială

Rusia neagă că vizează civili și respinge ceea ce Ucraina spune că este o dovadă de atrocități, spunând că Ucraina le-a organizat pentru a submina discuțiile de pace. Moscova numește acțiunea sa, lansată în urmă cu aproape două luni, o operațiune militară specială pentru demilitarizarea Ucrainei și eradicarea a ceea ce numește naționaliști periculoși.

La începutul lunii martie 2022, armata ucraineană a reușit să reziste încercărilor trupelor rusești de a intra marți, 8 martie 2022, în orașul Harkov, potrivit guvernatorului regional, citat de Sky News.

Oleh Synehubov a declarat că Ucraina a zădărnicit o operațiune planificată cu 120 de parașutiști ruși în apropierea graniței.

Aceștia au aterizat lângă Vovchansk, la aproximativ 30 km nord-est de Harkov, dar au fost învinși de soldații ucraineni, conform

Armata ucraineană a respins un nou atac al trupelor rusești la Harkov, dar zeci de civili au fost uciși
Anterior, a fost confirmat faptul că 27 de civili ucraineni au fost uciși în orașul din nord-estul țării în ultimele 24 de ore, conform dcnews.ro.

Al doilea oraș ca mărime din țară – în care locuiesc 1,4 milioane de oameni – a fost devastat de loviturile aeriene rusești de la începutul războiului, la 24 februarie.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Pandemia a afectat siguranța zborurilor

În ultimii doi ani, COVID-19 a devenit un risc serios pentru persoanele care călătoresc cu avionul. Timp de mai multe luni, zborurile au fost...

Exit Poll: Extrema dreaptă din Italia, condusă de Meloni, câștigă alegerile

O alianță de dreapta condusă de partidul “Frații Italiei”, la cârma căruia se află Giorgia Meloni, a obținut o majoritate clară în viitorul parlament,...

Curtea de Apel menține sechestrul pe bunurile primarului Negoiță în ancheta ROSAL

Curtea de Apel București menține sechestrul pe bunurile primarului Sectorului 3, Robert Negoiță, în ancheta ROSAL. Curtea de Apel București (CAB) a decis să mențină...
Ultima oră
Pe aceeași temă