5.2 C
București
marți, 19 martie 2024
AcasăInternaționalMAE, avertisment pentru cei care vor să viziteze Republica Libaneză

MAE, avertisment pentru cei care vor să viziteze Republica Libaneză

Informarea MAE vine în contextul organizării de alegeri parlamentare, la data de 6 mai, când este de aşteptat să se desfăşoare manifestaţii publice în jurul secţiilor de votare, în apropierea unor sedii ale unor partide politice ori în unele locuri publice.

“Există posibilitatea ca manifestaţiile să devină violente sau ca participanţii să tragă focuri de armă în aer, pentru a celebra momentul”, a informat un comunicat al MAE transmis, sâmbătă, AGERPRES.

MAE recomandă cetăţenilor români care călătoresc în Republica Libaneză în perioada următoare să urmărească constant mass-media locale pentru a se informa atât cu privire la zonele în care se anunţă demonstraţiile, cât şi referitor la alte evoluţii, să manifeste prudenţă pe fondul posibilităţii apariţiei de manifestaţii, să evite asemenea adunări, să se delimiteze de orice acţiune de acest fel şi să îşi programeze călătoriile pe teritoriul libanez ţinând cont de eventualele blocaje rutiere.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României în Republica Libaneză: +9615920432, +9615920452, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României la Beirut: + 96176775503.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://beirut.mae.ro, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia “Călătoreşte în siguranţă” (www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie, precum şi serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare “Un SMS îţi poate salva viaţa!”. 

Cele mai citite

ICCJ discută contestația asupra deciziei BEC privind Dreapta Unită

Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) discută, în ziua de 19 martie 2024, contestația asupra deciziei prin care Biroul Electoral Central (BEC) a...

Ciucă și Ciolacu le prezintă filialelor din București candidatul unic. Cel mai probabil este Cîrstoiu. Se așteaptă reacția Gabrielei Firea

Liderii PNL și PSD, Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu, se întâlnesc, marți dimineață, cu liderii filialelor din București ale ambelor partide, pentru a le...

Rusia cere Germaniei să recunoască drept genocid asediul Leningradului

Rusia a transmis Germaniei o "notă" în care cere ca asediul asupra orașului Leningrad, din timpul celui de-al doilea Război Mondial, să fie recunoscut...
Ultima oră
Pe aceeași temă