Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Luxemburg: Legalizează canabisul în scop recreativ

Canabisul ar urma să fie legalizat în Luxemburg, în scop recreativ. Vor exista însă și niște restricții impuse de autorități, ne spune The Guardian

Share

Lorand Stoica 0 comentarii

Actualizat: 08.08.2019 - 20:30

Luxemburg ar urma să fie prima țară din Europa care ar legaliza producția și consumul de canabis în scop recreativ. Ministerul Sănătății din această țară confirmă planurile și le solicită și țărilor vecine să își ”relaxeze” legile, scrie The Guardian. 

Este de așteptat ca rezidenții cu vârsta de peste 18 ani să poată cumpăra medicamentul pentru utilizare recreativă în termen de doi ani. Statul va reglementa producția și distribuția printr-o agenție de cannabis.

Se preconizează că proiectele de legislație vor fi prezentate la sfârșitul acestui an, oferind detalii suplimentare cu privire la tipurile de canabis care vor fi vândute și la nivelul impozitului care va fi impus.

Legile vor impune și anumite restricții
 

De asemenea, legislația ar putea include o interdicție a nerezidenților care cumpără canabis pentru a descuraja turismul de droguri. Creșterea plantelor în locuințe este probabil de asemenea interzisă.

Minorii cu vârste cuprinse între 12 și 17 ani nu ar fi incriminați pentru deținerea a cinci grame sau mai puțin de droguri, dar cei care încalcă legile mai generoase vor fi loviți de pedepse dure în conformitate cu planul.

Comentarii

loading...