10.1 C
București
miercuri, 22 martie 2023
AcasăInternaționalLukaşenko îi mulțumește lui Putin pentru sprijinul acordat de Rusia

Lukaşenko îi mulțumește lui Putin pentru sprijinul acordat de Rusia

Lukaşenko îi mulțumește lui Putin pentru sprijinul acordat de Rusia către Belarus. Declarația liderului de la Minsk vine în momentul în care Occidentul impune tot mai multe sancțiuni împotriva Belarus.

„Vă sunt foarte recunoscător, mai ales dumneavoastră personal, pentru ceea ce aţi făcut pentru Belarus”, i-a spus Lukașenko lui Putin. Cei doi șefi de stat au avut o întrevedere în orașul rus Sankt Petersburg.

Rusia și Belarus sunt membre fondatoare ale CSI (Comunitatea Statelor Independente). CSI s-a format din statele succesoare ale fostei URSS.

Lukaşenko îi mulțumește lui Putin pentru sprijinul economic și politic

Sprijinul Rusiei este vital pentru Belarus în actuala cojunctură internațională. Inițial au fost sancțiuni ale UE împotriva președintelui Lukașenko, pentru reprimarea protestelor din Belarus. Au urmat sancțiuni împotriva Belarus, ca urmare a migranților ilegali care vor să intre în UE.

„Au fost impuse cinci serii de sancţiuni şi se vorbeşte despre a şasea. Sunt sancţiuni de-a dreptul prosteşti, de care nimeni nu are nevoie”, a susținut președintele Lukaşenko.

Regimul Lukașenko este suspectat că a adus migranți pe care i-a dirijat spre frontierele Poloniei și Lituaniei. Acești migranți provin din Asia. În Belarus, ei ar fi ajuns legal, inclusiv la bordul unor curse aeriene.

Citiți România Liberă și pe Google News

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Turul de elită al Europeanului Under-19: România „a mâncat bătaie” cu 4-0

Naționala României U-19 a fost învinsă cu scorul de 4-0 de către Norvegia, astăzi, pe Stade Jacques-Mazzuca din Saran (Franţa). A fost primul meci...

Kelemen Hunor afirmă că rotația guvernamentală se poate face în patru – cinci zile

Vicepremierul Kelemen Hunor, lider al UDMR afirmă că, dacă se respectă Protocolul PSD-PNL, rotația guvernamentală se poate face în patru cinci zile, iar documentul...

Boloş aruncă bomba despre modificarea PNRR

România are ca termen data de 30 aprilie pentru transmiterea către Comisia Europeană a documentelor finale privind modificarea Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă,...
Ultima oră
Pe aceeași temă