2.3 C
Bucharest
Thursday, 30 November 2023
HomeInternaționalLondra nu vrea să amâne Brexitul

Londra nu vrea să amâne Brexitul

”Suntem foarte clari: politica guvernului este ca articolul 50 (al Tratatului UE, care se referă la retragerea unui stat din blocul comunitar) nu poate fi prelungit”, a declarat Callanan, răspunzând unei întrebări legate de o posibilitate evocată de cotidianul britanic The Telegraph.

”Vom părăsi UE pe 29 martie acest an întrucât asta este ceea ce spune articolul 50, pentru asta a votat parlamentul, şi asta este ceea ce spune legislaţia naţională britanică”, a adăugat el.

Parlamentul britanic va supune la vot săptămâna viitoare acordul de retragere negociat de Londra şi Bruxelles. Dezbaterile în Camera Comunelor se vor desfăşura pe 9 şi 10 ianuarie, dar ele s-ar putea prelungi până vineri, 11 ianuarie.

”Acest lucru nu a fost solicitat de autorităţile britanice”, a spus la rândul său ministrul francez al afacerilor europene Nathalie Loiseau, întrebat despre posibilitatea amânării datei ieşirii efective a Regatului Unit din UE.

Pe de altă parte, şeful diplomaţiei germane Heiko Maas a afirmat marţi, la Dublin, că este prematur să fie luată în considerare o amânare a ieşirii Regatului Unit din blocul comunitar întrucât parlamentul britanic ar putea ajunge să susţină acordul.

”Nu aş vrea cu adevărat să mă gândesc acum şi aici la posibilitatea prelungirii articolului 50. Nu cred că pe asta trebuie să ne concentrăm astăzi”, a subliniat Maas.

El a apreciat că un Brexit fără acord ar avea un efect negativ asupra locurilor de muncă din Germania, ceea ce Berlinul intenţionează să prevină ”indiferent de costuri”.

Cele mai citite

Plicurile antișoc sunt soluția perfectă pentru expedieri sigure și protejate

Produsele livrate clienților tăi au nevoie să fie protejate. Să ajungă la destinatar în starea în care pleacă din depozitul tău.  Ești proprietarul unui magazin...

Iohannis se întâlnește cu reprezentanții Bisericii Greco – Catolice la Blaj

Preşedintele Klaus Iohannis se întâlneşte, astăzi, la Blaj, cu Sinodul Episcopilor Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică şi va participa la un eveniment comemorativ...

VIDEO. O femeie din India are cel mai lung păr din lume

A fost bătut recordul mondial al celui mai lung păr din lume. O indiancă, în vârstă de 46 de ani, nu s-a mai tuns...
Ultima oră
Pe aceeași temă