-0.2 C
Bucharest
Saturday, 9 December 2023
HomeInternaționalLira turcească, în picaj, după o postare a lui Donald Trump pe...

Lira turcească, în picaj, după o postare a lui Donald Trump pe Twitter

De asemenea, Turcia a promis represalii împotriva unei măsuri pe care o consideră contrară regulilor Organizaţiei Mondiale a Comerţului (OMC), relatează AFP.

„SUA ar trebui să ştie că singurul rezultat al unor astfel de sancţiuni (…) este să ne afecteze relaţiile noastre de aliaţi”, a precizat Ministerul turc al Afacerilor Externe într-un comunicat.

„Ca toate măsurile luate împotriva Turciei, ele vor primi răspuns”, a adăugat ministerul, precizând că decizia „ignoră” regulile OMC.

Ministerul a mai apreciat că postările lui Donald Trump de pe Twitter sunt “imposibil de conciliat cu seriozitatea unui om de stat”.

Anunţurile făcute vineri de Trump privind o puternică creştere a taxelor vamale pentru importurile de oţel şi aluminiu din Turcia au dus la o prăbuşire a lirei turceşti, care a pierdut aproape un sfert din valoarea sa în raport cu dolarul american în cursul zilei.

Postarea a strâns 102.000 de like-uri în primele 17 ore.

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a denunţat un „război economic” şi a făcut apel la populaţie pentru o „luptă naţională”, prin schimbul masiv de lire turceşti.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă