4.7 C
București
duminică, 3 martie 2024
AcasăInternaționalLinda Evangelista rupe tăcerea: A publicat primele fotografii după intervenția cosmetică despre...

Linda Evangelista rupe tăcerea: A publicat primele fotografii după intervenția cosmetică despre care spune că a desfigurat-o: “Nu mă mai ascund!”

Într-un interviu exclusiv pentru People, Linda Evangelista vorbește deschis despre procedura cosmetică despre care spune că a lăsat-o „desfigurată”, dar și despre lupta pe care a dus-o pentru a-și recâștiga viața.

Primele poze cu Linda Evangelista după intervenția cosmectică / Foto – Pinterest

Linda Evangelista trăiește în izolare de aproape cinci ani. Acum este în sfârșit gata să-și împărtășească povestea.

Evangelista, în vârstă de 56 de ani, vorbește despre durerea emoțională și fizică care a aruncat-o în umbră în ultimii ani, după ce a făcut CoolSculpting, o procedură populară de „înghețare a grăsimilor”, aprobată de FDA, care a fost promovată ca o alternativă neinvazivă la liposucție. Procedura a “desfigurat-o brutal”.

Evangelista a intentat un proces în septembrie, dând în judecată compania-mamă a lui CoolSculpting, Zeltiq Aesthetics Inc., pentru daune de 50 de milioane de dolari, susținând că nu a mai putut lucra de când a fost supusă a șapte sesiuni de CoolSculpting, din august 2015 până în februarie 2016.

“Mi-a plăcut să fiu pe podium. Acum îmi este frică să mă întâlnesc cu cineva pe care îl cunosc”, spune ea cu lacrimi în ochi. “Nu mai pot trăi așa, ascunsă și cu rușine. Pur și simplu nu mai puteam îndura această durere. Sunt dispusă să vorbesc în sfârșit.”

Povestea uimitoare a Lindei

La trei luni de la tratamente, ea a început să observe umflături în zona bărbiei, coapselor și a sânilor. Zonele pe care și le-a dorit să le micșoreze creșteau brusc.

„Am încercat să mă repar singură, crezând că făceam ceva greșit”, spune Evangelista, iar ea a început să țină dietă și să facă mai multe exerciții. “Am ajuns într-un punct unde nu mâncam deloc. Am crezut că îmi pierd mințile.”

În cele din urmă, în iunie 2016 a mers la medicul ei. „Mi-am dat jos hainele”, își amintește ea. „Am urlat și am spus: Nu am mâncat, mor de foame. Cu ce greșesc?” Când a diagnosticat-o cu hiperplazie adipoasă paradoxală (HAP), ea a spus: „Ce naiba este asta?” Docoturl i-a spus că nu trebuie să țină dietă și că nicio cantitate de exerciții fizice nu va remedia asta.

Ce este hiperplazie adipoasă paradoxală (HAP)

HAP este un efect secundar rar care afectează mai puțin de 1 la sută dintre pacienții CoolSculpting, unde procesul de înghețare determină îngroșarea și extinderea țesutului adipos afectat. „Aceasta este partea supărătoare”, spune dr. Alan Matarasso, chirurg plastician din New York și profesor la Northwell School of Medicine (el nu a tratat-o niciodată Evangelista).

„Pacienții intră pentru a scăpa de grăsime, iar apoi se trezesc cu surplus . Și problema cu HAP este că, în unele cazuri, poate să nu dispară. În multe circumstanțe, zonele afectate nu mai sunt susceptibile de liposucție așa cum ar fi fost prima dată.”

Într-un interviu pentru PEOPLE, un reprezentant al CoolSculpting spune că procedura „a fost bine studiată și cu peste 11 milioane de tratamente efectuate în întreaga lume” și a adăugat că efectele secundare rare cunoscute, cum ar fi HAP, „continuă să fie bine documentate.”

Aprobat de FDA în 2010, CoolSculpting utilizează un proces cunoscut sub numele de criolipoliză. Pe baza modului în care degerăturile afectează oamenii, procedura combină vacuum-ul cu tehnologia răcirii controlate pentru a localiza şi a reduce grăsimea din organismprin. Studiile arată că tratamentul, care este popular datorită accesibilității sale la spa-urile medicale și a timpului minim de recuperare, poate reduce grăsimea vizată cu până la 20%.

„Consider că este un tratament sigur, eficient, care merită și are o rată mare de satisfacție a pacientului”, spune dr. Sue Ellen Cox, medic dermatolog în Chapel Hill, NC, care a efectuat studii clinice în numele CoolSculpting și spune că a avut succes, deoarece procedura a fost efectuată de mii de ori. „Dacă poți scăpa un centimetru de grăsime, vei fi un candidat bun pentru CoolSculpting. Este standardul de aur al procedurilor de reducere a grăsimilor neinvazive.”

Evangelista susține că, atunci când și-a contactat medicul în legătură cu PAH ei, compania i-a spus că dorește „să facă totul corect” și s-a oferit să plătească pentru liposucție cu un chirurg ales de companie, un specialist despre care s-a mai ocupat de astfel de operații. Zeltiq a refuzat să comenteze acuzațiile specifice ale lui Evangelista, invocând litigiul în curs. Î

În procesul ei, Evangelista spune că înainte cu câteva ore de liposucție, a fost informată că Zeltiq va demara procedura doar dacă ar semna un acord de confidențialitate. Ea a refuzat și a avut prima dintre cele două operații de liposucție pe întregul corp, pentru care spune că a plătit, în iunie 2016.

După operație, spune Evangelista, a trebuit să poarte îmbrăcăminte de compresie, brâuri timp de opt săptămâni. În caz contrar, „PAH-ul poate reveni”. Ceea ce, spune ea, a făcut-o, chiar și după o a doua liposucție în iulie 2017.

Linda purtând îmbrăcăminte de compresie / Sursa Foto – Pinterest

Linda Evangelista a ajuns la sângerare

„Nu s-a schimbat nimic”, spune ea. “Protuberanțele sunt proeminențe. Și sunt dure. Dacă merg fără brâu într-o rochie, pielea se va freca până aproape de sângerare. Pentru că nu este ca o frecare moale cu grăsime, este ca o frecare cu grăsime tare.”Ea spune că postura ei a fost, de asemenea, afectată, deoarece nu mai poate să-și țină brațele întinse de-a lungul brâului.

Acesta este un contrast viu cu populara Linda Evangelista pe care lumea a cunoscut-o pentru prima dată acum 30 de ani. Cu chipul ei asemănător Sophiei Loren și înțelegerea instinctivă a fotografiei și a stilului, ea a adunat aproximativ 700 de coperți de reviste de-a lungul carierei și a servit ca muză pentru iconițe din industrie

O mare parte din povestea Lindei este despre recuperarea încrederii și a sentimentului de sine.

“De ce simțim nevoia să facem aceste lucruri cu corpurile noastre? Întotdeauna am știut că voi îmbătrâni. Și știu că există transformări prin care trece un corp. Dar pur și simplu nu credeam că voi arăta așa”, spune ea despre proeminențe, adăugând că și-a pierdut identitatea. „Nu mă recunosc fizic, dar nici nu mă mai recunosc ca persoană.

Linda rămâne optimistă

Linda Evangelista rămâne optimistă că prin împărtășirea traumei ei, va oferi confort celorlalte persoane care se află în situații similare.

„Sper să scap de rușine și să ajut alți oameni care se află în aceeași situație ca mine”, spune ea. “Ăsta este țelul meu.”

Ea spune că acesta este unul dintre motivele principale pentru care a rupt tăcerea pe Instagram anul trecut. A fost sprijinită și de colegele sale, inclusiv Cindy Crawford, care au aplaudat curajul ei: „Puterea și adevărata ta esență sunt pentru totdeauna recunoscute și emblematice!”

Și în timp ce Evangelista luptă zilnic să recâștige ceea ce a pierdut, ea știe sigur un lucru: „Nu mă mai ascund”.

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Exporturile de Săniuța către Rusia, așteptate să crească. Mulți ruși nu pot sta pe schiuri cum vrea Putin

Ilustrație: Marian Avramescu Exporturile de votcă Săniuța către Federația Rusă sunt așteptate să crească spectaculos, după ultimele doleanțe exprimate public de liderul de la...

Exporturile de Săniuța către Rusia, așteptate să crească. Mulți ruși nu pot sta pe schiuri cum vrea Putin

Ilustrație: Marian Avramescu Exporturile de votcă Săniuța către Federația Rusă sunt așteptate să crească spectaculos, după ultimele doleanțe exprimate public de liderul de la...
Ultima oră
Pe aceeași temă