26.5 C
București
marți, 16 iulie 2024
AcasăInternaționalLiderul Iranului s-a întâlnit cu șeful Hamas. Iranul continuă sprijinul pentru Hamas...

Liderul Iranului s-a întâlnit cu șeful Hamas. Iranul continuă sprijinul pentru Hamas și Jihadul Islamic

Iranul continuă să susțină grupările Hamas și Jihadul Islamic, anunță presa de stat din Iran, după întâlnirea pe care au avut-o, la Teheran, liderul suprem al Iranului și șeful Biroului Politic al Hamas.

Întâlnirea dintre ayatollah-ul Iranului, Seyed Ali Khamenei, și liderul politic al Hamas, Ismail Haniyeh, s-a desfășurat, se pare, pe parcursul zilei de 5 noiembrie 2023.

„Sprijinirea forțelor de rezistență palestiniene față de ocupanții sionişti reprezintă o politică permanentă a Republicii Islamice Iran”, a declarat ayatollah-ul Khamenei.

„Teheranul nu a ascuns sprijinul său pentru mișcările de rezistență palestiniene, Hamas și Jihadul Islamic. Oficialii iranieni au subliniat în mod repetat necesitatea înzestrării palestinienilor cu arme și echipamente care să le permită să se apere”, subliniază o știre difuzată de agenția de presă iraniană Fars News.

Actualul război din Orientul Mijlociu a început la 7 octombrie 2023, când gruparea teroristă Hamas, cu sediul în Fâșia Gaza, a atacat Israelul. Atacul a produs, în Israel, peste o mie de morți. De asemenea, din zona de sud a Israelului, teroriști Hamas au luat între 200 și 250 de ostatici, care acum sunt ținuți prizonieri în Gaza.

Printre ostatici se află și Tal Haimi, un bărbat cu dublă cetățenie, română și israeliană. Soția lui Tal Haimi, Ella Haimi, a fost acum o săptămână la București, unde s-a întâlnit cu președintele Senatului, Nicolae Ciucă, și cu șeful Guvernului, Marcel Ciolacu, pentru a le cere sprijin în vederea eliberării soțului ei.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă