29 C
București
vineri, 19 iulie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaLa Mariupol a fost un bombardament asupra teatrului unde erau sute de...

La Mariupol a fost un bombardament asupra teatrului unde erau sute de civili

Consiliul local Mariupol a postat o imagine cu un bombardament asupra teatrului orașului ucrainean, unde se adăposteau sute de oameni, după ce acesta a suferit pagube grave în urma unui bombardament, miercuri.

CNN a geolocalizat imaginea și a confirmat că este a teatrului. Videoclipurile au arătat un incendiu care a izbucnit în ruinele teatrului.

Consiliul local a spus că forţele ruse au „distrus intenţionat şi cinic Teatrul Dramatic din inima Mariupolului. Avionul a aruncat o bombă asupra unei clădiri în care se ascundeau sute de locuitori paşnici”.

”Este încă imposibil de estimat amploarea acestui act oribil și inuman. Se știe că, după bombardament, partea centrală a Teatrului Dramatic a fost distrusă, iar intrarea în adăpostul antibombe din clădire s-a dărâmat”, au anunțat autoritățile ucrainene, care au precizat că numărul victimelor este încă în curs de confirmare, conform antena3.ro.

Mariupol, supus unui asediu continuu, acum și unui bombardament asupra teatrului unde erau sute de civili

”Este imposibil de găsit cuvinte care ar putea descrie nivelul de cruzime și cinism cu care ocupanții ruși omoară populația civilă a orașului ucrainean de lângă mare. Femeile, copiii și bătrânii rămân în vizorul inamicului. Aceștia sunt oameni pașnici neînarmați”, au subliniat reprezentanții Consiliului local.

Separat, Petro Andriuschenko, consilier al primarului Mariupol, a spus că adăpostul teatrului este ”cel mai mare adăpost ca număr și dimensiune din centrul orașului”.

„Potrivit datelor preliminare, peste 1.000 de persoane se ascunseau acolo. Numărul morților și răniților este necunoscut. Probabilitatea de a ajunge acolo pentru a demonta molozul este scăzută din cauza bombardamentelor constante asupra orașului”, a adăugat.

Aproximativ 20000 de persoane au putut părăsească marţi Mariupol, mare oraş-port din sud-estul Ucrainei aflat sub asediul forţelor ruse, folosind un culoar umanitar, a anunţat preşedinţia ucraineană, potrivit AFP.

„Astăzi, aproximativ 20000 de persoane au părăsit Mariupol cu maşina folosind un culoar umanitar. Din cele 4.000 de maşini care au părăsit oraşul, 570 au ajuns deja la Zaporojie, la circa 230 de km nord-vest”, a transmis printr-un comunicat adjunctul şefului administraţiei prezidenţiale ucrainene, Kirilo Timoşenko.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Echipament moto BMW: ghidul complet pentru siguranță și confort pe două roți

Siguranța și confortul sunt priorități fundamentale pentru orice motociclist pasionat. Fie că ești un începător entuziast, fie un rider experimentat, alegerea echipamentului potrivit poate face diferența...
Ultima oră
Pe aceeași temă