Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Kremlinul denunţă NATO drept un ”produs al Războiului Rece”

Kremlinul a denunţat NATO drept un ”produs al Războiului Rece” al cărui scop este ”confruntarea” cu Rusia şi a dat asigurări că nu vrea să se amestece în summitul Alianţei Nord-Atlantice la Bruxelles.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 10.07.2018 - 14:01

Liderii statelor membre NATO participă la acest summit cu Donald Trump miercuri şi joi, aşteptându-se la presiuni de către locatarul Casei Albe, care le cere să preia din povara financiară a Alianţei.

”Aceste diferende nu sunt treaba noastră. Relaţia noastră cu NATO este perfect cunoscută”, a declarat pentru presă un purtător de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

 ”Această Alianţă este un produs al Războiului Rece şi al confruntării din acea epocă. Ea a fost formată în scopul şi în numele confruntării”, a denunţat el.

”Tot ceea ce face ea pe termen lung - să avanseze către frontierele noastre, să-şi dezvolte infrastructura militară către frontierele noastre - confirmă de fiecare dată esenţa acestei alianţe”, a insistat el.

Rusia păstrează, în pofida acestui lucru, ”contacte destul de modeste” cu NATO, a adăugat el.

Moscova consideră orice extindere a NATO la frontierele sale un semn de agresiune care o vizează şi o voinţă de a o încercui.

Ea acuză Alianţa Nord-Atlantică şi Statele Unite că o antrenează către o cursă ”frenetică” a înarmării şi că rupe ”echilibrul militar” în Europa după cpderea URSS.

Comentarii

loading...