17 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăInternaționalKremlinul denunţă NATO drept un ”produs al Războiului Rece”

Kremlinul denunţă NATO drept un ”produs al Războiului Rece”

Liderii statelor membre NATO participă la acest summit cu Donald Trump miercuri şi joi, aşteptându-se la presiuni de către locatarul Casei Albe, care le cere să preia din povara financiară a Alianţei.

”Aceste diferende nu sunt treaba noastră. Relaţia noastră cu NATO este perfect cunoscută”, a declarat pentru presă un purtător de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

 ”Această Alianţă este un produs al Războiului Rece şi al confruntării din acea epocă. Ea a fost formată în scopul şi în numele confruntării”, a denunţat el.

”Tot ceea ce face ea pe termen lung – să avanseze către frontierele noastre, să-şi dezvolte infrastructura militară către frontierele noastre – confirmă de fiecare dată esenţa acestei alianţe”, a insistat el.

Rusia păstrează, în pofida acestui lucru, ”contacte destul de modeste” cu NATO, a adăugat el.

Moscova consideră orice extindere a NATO la frontierele sale un semn de agresiune care o vizează şi o voinţă de a o încercui.

Ea acuză Alianţa Nord-Atlantică şi Statele Unite că o antrenează către o cursă ”frenetică” a înarmării şi că rupe ”echilibrul militar” în Europa după cpderea URSS.

Cele mai citite

Nicu Ștefănuță: „În sfârșit, directiva privind violența împotriva femeilor a fost adoptată”

În ultima sesiune plenară din legislatura actuală, Parlamentului European a votat primul act legislativ al UE privind violența împotriva femeilor și violența domestică, care...

Scandalul Sanimed/Hideg: Dezvăluiri, Denunțuri și Dinamica Justiției în România

Recentele dezvăluiri din presă, generate de denunțul spontan al omului de afaceri Cătălin Hideg împotriva unei prestigioase case de avocatură din România, precum și...

Vopsirea auto profesională. Etapele procesului de vopsire pas cu pas

Vopsirea auto profesională este un proces complex și meticulos, care implică mai multe etape distincte pentru a obține un finisaj impecabil și durabil. În...
Ultima oră
Pe aceeași temă