14.8 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăInternaționalJurnalista Samira Ahmed a câştigat procesul intentat BBC

Jurnalista Samira Ahmed a câştigat procesul intentat BBC

Ahmed a susţinut că a fost plătită pentru prezentarea show-lui „Newswatch” cu 700.000 de lire mai puţin faţă de Jeremy Vine pentru „Points of View”.

Hotărârea Tribunalului Muncii arată că munca ei era similară cu cea a lui Vine şi că BBC nu a reuşit să dovedească faptul că diferenţa de salariu nu a fost cauzată de discriminarea de gen.

Ahmed a spus că este bucuroasă că acest caz a fost rezolvat. „Nicio femeie nu vrea să fie nevoită să îşi dea în judecată angajatorul. Îmi place să lucrez pentru BBC”.

Într-un răspuns, BBC a insistat că plata pentru Amed şi Vine „nu a fost determinată de gen”. Samira Ahmed a fost descrisă ca „un jurnalist şi prezentator excelent”, iar compania a adăugat: „Regretăm că acest caz a trebuit să ajungă la tribunal”.

BBC a mai precizat că va colabora cu Ahmed pentru a găsi varianta cea mai bună, spune News.ro.

Vine a primit 3.000 de lire sterline pe episod pentru „Points of View” de la BBC One, între 2008 şi 2018. Ahmed a fost plătită cu 440 de lire sterline pe episod pentru „Newswatch”, difuzat pe BBC News şi în cadrul BBC Breakfast.

Cele mai citite

Mulțumesc-ul de pe panou zboară (NIc)ușor către coaliție

Ilustrație: Marian Avramescu Într-un final a devenit limpede pentru toți bucureștenii cui mulțumește primarul general al Capitalei, pe numeroasele panouri electorale de pe străzi. Mulțumirile...

Evoluția îmbrăcămintei bărbătești:o călătorie prin decenii

Moda bărbaților a suferit schimbări semnificative de-a lungul deceniilor, reflectând schimbări în normele societale, influențe culturale și progrese tehnologice. De la stilurile conservatoare de...

Cotnari, partener oficial de vin al Galei Premiilor Gopo 202

Cotnari, una dintre cele mai prestigioase crame din România, anunță că va fi partener oficial de vin al celei de-a 18-a ediții a Galei...
Ultima oră
Pe aceeași temă