28.5 C
București
vineri, 2 iunie 2023
AcasăInternaționalJoe Biden va avea o reuniune online cu Xi Jinping

Joe Biden va avea o reuniune online cu Xi Jinping

Președintele american Joe Biden va avea luni o reuniune online cu liderul chinez Xi Jinping. Este prima întâlnire a acestora de când Biden este președinte al SUA. De asemenea, liderul american speră să susțină și un summit personal cu Xi Jinping.

Ultima discuție dintre Joe Biden și Xi Jinping a fost în luna septembrie. Convorbirea lor a fost una telefonică și a durat 90 de minute. Potrivit CNN, reuniunea online are loc în contextul tensiunilor legate de Taiwan, însă vor discuta și despre comerț și drepturile omului.

Joe Biden și Xi Jinping vor avea prima reuniune online

De asemenea, SUA și Taiwan au anunțat săptămâna aceasta un acord privind clima. Cei doi arată interese comune de colaborare în acest domeniu. Summit-ul online al celor doi lideri mondiali era programat de mai mult timp.

Biden a sperat cândva la un summit personal cu Xi, dar liderul chinez nu a părăsit China de aproape doi ani. Președintele Chinei a declarat printr-o scrisoare că este dispus să „îmbunătăţească schimburile şi cooperarea la nivel global” cu SUA şi să readucă relaţiile dintre cele două puteri mondiale pe drumul cel bun.

Totodată, China a anunțat că este pregătită pentru reglementarea divergenţelor cu Statele Unite. Specialiștii susțin că mizele acestui summit virtual sunt ridicate, având în vedere tensiunile dintre cele două națiuni. Astfel, un acord între cele două ar putea duce la o atmosferă mai relaxată și o îmbunătățire a relațiilor internaționale.

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Rezervele valutare ale BNR au scăzut. Câți bani are România în conturile din străinătate

Rezervele valutare la Banca Naţională a României se situau la nivelul de 53,082 miliarde de euro, la 31 mai 2023, în scădere cu 0,49%,...

Rezervele valutare ale BNR au scăzut. Câți bani are România în conturile din străinătate

Rezervele valutare la Banca Naţională a României se situau la nivelul de 53,082 miliarde de euro, la 31 mai 2023, în scădere cu 0,49%,...

Ovidiu Hațegan revine pe teren după operația la inimă! La ce meci a fost delegat arbitrul român

După mai bine de un an de zile, Ovidiu Hațegan va conduce din nou la centru un meci oficial. Arbitrul în vârstă de 42...
Ultima oră
Pe aceeași temă