Joe Biden, prima apariție în public după mai bine de două luni

Fostul vicepreşedinte american Joe Biden a avut luni prima sa deplasare în afara locuinţei sale din Delaware unde a petrecut ultimele zece săptămâni din cauza pandemiei de coronavirus.

Share

Rl online 0 comentarii

25.05.2020 - 19:45

Acesta a participat la o scurtă ceremonie de depunere de coroane la un monument dedicat foştilor combatanţi americani, cu prilejul Memorial Day.

Joe Biden, de 77 de ani, nu a mai ieşit din casa din Wilmington, statul Delaware, pentru un eveniment public de la o dezbatere într-un studio de televiziune împotriva fostului său rival în alegerile primare Bernie Sanders de pe 15 martie, o izolare care l-a văduvit de atenţia publică în plină campanie prezidenţială, în timp ce adversarul său Donald Trump este foarte prezent în viaţa publică şi iese cu regularitate din Casa Albă.

Campania fostului vicepreşedinte al lui Barack Obama s-a oprit brusc la jumătatea lui martie. Un miting din Ohio a fost anulat în ultimul moment pe 10 martie şi a fost înlocuit cu un discurs într-o sală pe jumătate goală la Philadelphia în aceeaşi seară, după care Biden a susţinut o conferinţă de presă într-un hotel din Wilmington pe 12 martie.

El şi-a sărbătorit victoria în alegerile primare democrate în izolare şi, de peste două luni, încearcă să-şi poarte campania de la distanţă, dintr-un studio instalat în propria casă, pentru scrutinul prezidenţial din noiembrie.

Joe Biden şi soţia sa, Jill, nu au ieşit din casă în această perioadă decât pentru plimbări pe jos şi cu bicicleta, potrivit candidatului democrat.

Luni, Biden a schimbat câteva cuvinte cu jurnaliştii, păstrându-şi masca pe faţă. "Nu vom uita niciodată sacrificiile acestor bărbaţi şi femei. Nu vom uita niciodată", a spus el.

Comentarii